Esim - Egy macska naplójából 2.
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

Zaraken


Redactor

191


6
Egy macska naplójából 2. (Fun)
Posted 1 year ago by
Zaraken    
Report


Üdv néktek!
Ebben a bejegyzésben röviden beszámolnék róla, hol tartok a személyzetem nevelésével.

Őszintén szólva nem állunk túl jól. Még arra sem tudtam őket beidomítani, hogy ha éhes vagyok, megetessenek. Tudom hogy az ember egy primitív faj, de a macska azt hinné, hogy ez talán nem haladja meg a kognitív képességeit. És mégis. Már rojtosra nyávogom a szám, de Zala, vagyis a kettes számú szolgám, csak a pontos időt hajtogatja:

"Pamacs, fél három van!"

A pofám leszakad. Mondom mi vagy te, baszd meg, valami kakukkos óra? Nem érdekel mennyi az idő, én most vagyok éhes!

Arra viszont legalább sikerült őket rávennem, hogy családi házba költözzünk. Ez az, gondoltam, végre szabadon csatangolhatok a kertvárosban, kiszabadulok a 3. emeleti panellakás fogságából. Ám ismét csalódnom kellett. Ezek a szerencsétlenek kitalálták, hogy én már túl öreg vagyok, ezért kint nekem veszélyes, így továbbra is szobacica maradok. Mondom ezt nem hiszem el, már hogyan lenne veszélyes? Én egy éjszakai vadász, egy csúcsragadozó vagyok, ti meg konkrétan fogyatékosok, aztán mégis kijártok. De hát ezeknek aztán nyávoghat a macska.

Így hát naphosszat az ablakban ülök, és sóvárogva nézem a távoli és elérhetetlen udvart. Így vettem észre azt is, hogy a faablak szuvas. Mondom Zalának, csinálj már ezzel valamit, mert megeszik a fejünk fölül a házat. Bár nekem igazából mindegy. Nagy nehezen felfogta, mit akarok, úgyhogy hozott xilamont. Engem viszont elzavart onnan, mert rá volt írva a dobozára, hogy a macskákra is veszélyes.

Amiből ez az észlény, most kapaszkodjatok meg, azt a következtetést vonta le, hogy a xilamon azért a szúra és a macskára mérgező, mert ez a két állat biológiailag nagyon hasonló. Hát ez tényleg fogyatékos. Persze, mondom, a szúval közeli rokonok vagyunk...De ez még hagyján, a szolgáim azt is kitalálták, hogy ha már családi ház, akkor családot alapítanak. Aha, mondom oké, de azért abba is gondoljatok bele, hogy egy gyereket naponta hússzor ki kell vakarni a szarból. Ti meg konkrétan már attól agyvérzést kaptok, és nagy patáliát csaptok, valahányszor a szőnyegre hányok, és fel kell takarítani. Szóval, aki ilyen idegbeteg, az inkább ne akarjon gyereket.

De hát ezeknek hiába nyávog a macska. Szóval egyik reggel, mikor Zala még alszik, első számú szolgám, Vera, nagy lelkesen ébresztgeti, és mutatja neki, hogy két csík jelent meg valami teszten. Ez a hülye persze nem fogta fel, miről van szó.

"Kovidos vagy?" -kérdi bamba fejjel.

Azt hittem, lekarmolom a pofám. Ezt nem hiszem el, ennyire hülye még te sem lehetsz. Így születtél, vagy direkt képzed magad, és hosszú évek kitartó munkájával süllyedtél idáig? Terhes a feleséged, idióta.Na hát szóval, itt tartunk most. Hiába lesz hamarosan három fős személyzetem, még az első kettőt sem sikerült rendesen beidomítanom. Mire a harmadikból is nagyjából használható szolgát faragok, már rég elkapartak valahova a ház mellé. Persze megteszem, amit tudok, de ezt a munkát alighanem a jövő macska generációjának kell majd befejeznie.

Pamacs


Previous article:
A cinke utcai konfliktus (2 years ago)

Next article:
Az elnökválasztás (3 months ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Arcadia | Vega | esim political game
PLAY ON