Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


30
PTO, kolónia, Magyarország (Political)
Posted 4 months ago by
Corowick    
Report


Lassan eljön a Xaria szerver vége ami azt jelenti, hogy - sokak bánatára - átköltözünk ide és egy újságot illik itt is elkezdeni.
Az első cikkem szóljon az én különvéleményem-ről a címben említett játéktechnikai jelenségről.

A PTO (Political Turn Over) jelentése : politikai hatalom átvétel. Az eredeti célja, hogy egy ország nem (csak) területi/katonai irányítást szerez egy másik ország felett, hanem az ország politikai (kongresszus és elnök) vezetését is átveszi azáltal, hogy a saját országából származó polgárok állampolgárságot váltanak és ők "ülnek be" a parlamentbe és az elnöki székbe, ezzel teljesen megbénítva az elnyomott országot. Átveszik így az irányítást mind a gazdasági terület (állami cégek, adóbevételek, pénzpiac) mind a katonai oldal (lehetséges támadások, felszabadulás lehetősége) felett.

Ha a fenti pár sort megértjük és elfogadjuk, akkor rögtön ráismerünk, hogy itt Sunán nem erről van szó. Ezért ezen a szerveren nem nevezhetjük PTO-s államnak egyik magyarok által lakott országot sem. Benogabo a találó kolónia elnevezést használta és talán valóban ez fedi legjobban miről is van szó.

Feldobtam egy kérdést 1-2 héttel ez előtt Weeno cikke alatt egy kommentben, hogy a kolóniák tagjai milyen előnyöket éreznek abból, hogy ott játszanak ahol.
Egy valaki fejtette ki a véleményét, aki főként a RPG jellegű okokból húzza az igát ott ahol, de megemlített pár játék technika előnyt is mint a kupákon való könnyebb haszonszerzést (BH-k) vagy a könnyebb kongresszusba kerülés lehetőségét. Elnökként egy teljes privát gazdaságot építhet, erről ugye Cimbalar regényeket tudna írni.

Itt van még az eltérő vélemény képviselése a világ felé ami bár lehetőség, de nem mindig előny.
Ez a legfőbb pont ami igazából "kolóniává" alakít egy PTO-t. Ez teszi igazából "hátránnyá" a kolónia játékosait, főként akkor, ha ez a vélemény nem egyezik az anyaországéval. Minden kolóniának és az anyaországnak is vannak tervei, mind katonai, mind politikai, de minden ország ugyan abból a játékos bázisból dolgozik, mégha más zászló alatt is.
Ezeket szem előtt tartva még nehezebb közös csónakban hajózni. A "nem ütünk nektek, mert Ti sem ütöttetek nekünk", stb, stb kijelentések jobban elmérgesítik a kapcsolatot mintha szövetségesről beszélnénk.
Pedig a kapcsolat itt erősebb mint egy szövetségben,ez egy elszakíthatatlan kötelék, mert ha vannak is érdek ellentétek mégis csak mind magyarok vagyunk.

A játék technikai előnyökről és hátrányokról majd írok egyszer egy folytatást

Köszi, hogy elolvastad és iratkozzatok fel!


Next article:
Elnöki indulás (2 months ago)


Comments (11)
11-10-2018 14:03:29
(4 months ago)


Most, hogy megláttam ezt a cikket, ideírom én is, hogy miért vagyok namíb. Régen játszottam a primeran, és a securán is. Aztán elegem lett abból, ahogy a magyarok egymást gyalázzák, ahogy folyamatosan gyűlölködnek, és tíz fillérért képesek átharapni egymás torkát. Így aztán mindkét szerveren abbahagytam a játékot, itt pedig már soha be sem tettem a lábam Magyarországra. És nem is fogom. Namíbiában csend van és nyugalom.

10-10-2018 22:03:58
(4 months ago)


Hmm, milyen nemzetközi lett ez a beszélgetés.

10-10-2018 21:35:22
(4 months ago)


Nece bu (wrong citizen name!)

10-10-2018 21:09:53
(4 months ago)


The Creed Master Executioner Beyler bunlar PTO'ya laf mı ediyo

10-10-2018 7:20:07
(4 months ago)


Jó lett a cikk. 😉

10-10-2018 6:11:29
(4 months ago)


Én még annyival egészíteném ki, hogy mivel Magyarország területileg nagyon rossz helyen van(állandóan erős országok veszik körül) így terjeszkedés , háború szempontjából, korlátozottak a lehetőségei. Így a kolóniákat lehet arra használni(ha hozzájárulnak), hogy esetlegesen segítsük a terjeszkedésüket (Namibia) vagy esetleg felszabadulásban segítsenek a magyar állampolgárok, amikor nincs nagyon más lehetőség MO-val harcolni.Én például, a magyar elnökkel egyeztetve háborúztam egy erős szövetség ellen. Volt akció nem volt unalom

10-10-2018 4:47:40
(4 months ago)


Ez a Xaria szerverről történő átköltözés olyasmi lehet, mint mikor Kanga és Tigris megjelentek a százholdas pagonyban. Corowickék nyilván Róbert Gida új játékai.

10-10-2018 3:13:22
(4 months ago)


Amúgy pár érvet én még felsorolnék a kolóniák mellett (bocsi, hogy a másik helyen nem válaszoltam, biztos elsiklottam felette):
- Nincsenek trollok. A magyar shoutfalat ilyenek lepik el, az ÁP megvonásával a kolóniákról kidobhatóak.
- A kolóniáknak vannak saját hagyományaik, játékstílusuk, identitásuk. Magyarból sok van, "szomálnak" vagy "namíbiainak" lenni jelent valamit.
- A magyarság összeköt (valóban egy közösség vagyunk), de az időszakos költözések könnyebbé is tehetik az együttműködést. Ha mind itt lennénk, akkor többen hagynák el a játékot, ha viszont valaki megun egy vezetőséget vagy egy tendenciát, akkor egy időre odébbállhat.
- A kolóniák (és itt elsősorban Namíbiára gondolok) demokratikusabbak. Egy kis közösség esetében minden játékos beleszólása nagyobb, és egy ilyen csapat esetében nem különülnek el látványosan az ügyek intézői azoktól, akiknek az ügyeit intézik.


10-10-2018 3:04:59
(4 months ago)


Jó cikk! (V+S)

Kíváncsi lennék, hogy pontosan mit jelent ez a Xaria szerverről történő "átköltözés", erről is szívesen olvasnék. Nem hinném, hogy a "bánatomra lenne", de még nem ismerlek benneteket. Én ezekre a temp szerókra már elvből nem reggelek, de a vérfrissítés biztosan jól jönne itt. Segíthetné az itteni beilleszkedést és a súrlódások elkerülését, ha mindenki tudná, kik vagytok, mik a terveitek, mire számítsunk. Erről nem lenne kedved írni, Corowick ?

09-10-2018 21:27:47
(4 months ago)


Ha úgy vesszük, akkor sunán Magyarország a PTO-ja Namíbiának

Egyébként erről valóban rengeteget lehetne írni, hiszen sokan sokféle okból játszhatnak IRL-től eltérő színekben. Az is előfordul, hogy egy in-game országot számtalan nemzet képviselői népesítenek be, így nem lehet kijelenteni, hogy ennek vagy annak a PTO-ja. America szerveren pl. Mexikóban voltunk magyarok, lengyelek, japánok, filippínók és igazi mexikóiak vegyesen, mégis nagyon jó közösség alakult ki. A mai napig nem értem, hogy ennyi hülye hogyan regelhetett egy helyre

Mondjuk ott mindenki tudott angolul, azért tudtuk egymást szórakoztatni a fasságainkkal. Egyszer poénból regeltem töröknek is, de ők olyan szinten beszélik a nyelvet, sokszor tényleg nem értettem, mit akarnak mondani.

A témára visszakanyarodva, nyilván Hearts of Ironban is leginkább a magyarokkal szereted megpicsázni a világot, de azért néha szívesen játszol más országokkal is.

09-10-2018 18:45:28
(4 months ago)


V+S, jó lett.

Elnézést kérek a PTO szóhasználatért, valóban találóbb a kolónia.New comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Primera | Secura | Suna | Alpha | Omega | agar new modes play new modes
Play on