Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

Zaraken


Redactor

181


8
Aszteroidák (Fun)
Posted 4 months ago by
Zaraken    
Report


"Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?
Ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg?"


Üdv néktek!
Most, hogy megtanultunk dokkolni, itt az ideje, hogy megismerkedünk a játék egy újabb, eleddig ismeretlen aspektusával!
Mit is csináljunk? Megvan! Vannak itt a Kerbin körül ilyen furán röpködő izék, kérdőjellel jelölve. A tracking station is azt írja, hogy unknown object. Hú, micsoda rejtély! Tiszta X-akták, titok és misztikum! Lehetséges, hogy ezek az azonosítatlan repülő tárgyak idegen lények űrhajói? Mindenképpen ki kell derítenünk!

Fel is küldtem hát egy szondát, hogy nézze meg közelebbről az egyik delikvenst. Az első akció persze kudarcba fulladt, sehogy sem sikerült eltalálnom. Aztán rájöttem, hogy a tracking stationban balra lent van egy kék gomb, amivel aktiválni tudom az objektum pályakövetését. A pálya ismeretében pedig egy egészen hangyányit könnyebb a dolgunk.

Hamar ki is derült a kiábrándító igazság: Az ismeretlen objektum nem repülő csészealj, teáskanna, vagy spagetti szörny, csak egy nagy darab, 160 tonnás szürke kavics.Ezek az izék tehát aszteroidák. Hát jó, abból főzünk, ami van. Ebből kell kihoznunk a maximumot. Első lépésként csatlakoztam hozzá a hajóval. A leszállás nem egészen találó kifejezés, mivel nagyon gyenge a gravitációja. A művelet inkább a dokkoláshoz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy jelen esetben egy külön erre a célra kifejlesztett fogókarral ragadod meg a kavicsot.

Második lépésként Kerbin körüli pályára vonszoltam az addig összevissza kalbászoló égitestet. Végül, ha már egyszer holdat csináltam belőle, illő, hogy nevet is kapjon. hupsz javaslatára Strutionum-nak kereszteltem el, ami, ha jól értem, a struccok latin neve. Egyelőre ezen a pályán kering, de ezt valószínűleg még igazgatom majd.


A Strutionum jelenlegi pályája. A sárga a Mün orbit.


A későbbiekben lehet hogy egy bányász és üzemanyagfeltöltő állomást is létesítek rajta a hosszabb küldetésekre induló űrhajóknak. Aztán támadt egy olyan ötletem is, hogy az aszteroidával landoljunk az űrközpont épületei mellett, és csináljunk belőle állandó kiállítási tárgyat. Hmn, melyik legyen? Why not both? Szerezzünk még egyet!

Nem is kellett sokáig keresni, épp volt a közelben egy jóval kisebb, 3 tonnás darab. Ez már B kategóriás jogosítvánnyal is vezethető, úgyhogy gyorsan le is szálltam vele a Kerbin felszínére.


Itt már érkezik. Elsőre a tengert találtam el.


Sajnos nehéz vele célozni. Sokadszori próbálkozásra sem sikerült 44 km-nél jobban megközelítenem az űrközpontot, de legalább már szárazföldön landolt. Végül összeraktam egy vontatót, amivel a központba vonszolhatom:Ezen a helyen, a kerbonauta központ mellett lett belőle állandó kiállítási darab. Vackor a látogatók egyik kedvence, a gyerekek is szívesen fényképezkednek vele (bár felmászniuk nem szabad rá ). Jelképesen örökbe is fogadhatod. A támogatásodból a kiállításának költségeit fedezik.


Egy kislány épp Vackorral pózol


Mint utólag kiderült, mintát is lehet belőle venni, ami, ha sikeresen visszaviszed a központba, 60 tudomány pontot ér. Hát őőő, lehet egyszerűbb lett volna csak a mintát elhozni. Jó, ne kötözködjetek. Fogjuk fel úgy, hogy ez egy nagy minta.

Zaraken

Previous article:
Hogy spóroljunk a naftával? [KSP] (5 months ago)

Next article:
Egy kerbál emlékiratai (4 months ago)


Comments (4)
27-09-2018 21:54:56
(4 months ago)


Az ernyők átfedése csak az animáció hiányossága. Elvileg letölthető olyan mod, amivel némileg reálisabban állnak. Hát, ez egy ilyen fejlett grafikájú játék

Hogy mi történik, ha izomból a Kerbinbe baszom? Hmn, jó kérdés, ezt még nem próbáltam. Na majd legközelebb.

27-09-2018 21:48:44
(4 months ago)


Ha a strucc spp. genusra gondoltok, akkor egy "h" kimaradt. Egyébként ez egy igen érdekes cikk és jópár kérdés meg is fogalmazódott bennem. Dacára annak, hogy én most hanyagolom kicsit a KSP-t, mert ezek a meteorok/aszteroidák már korábban is felkeltették az érdeklődésem.

De kezdjük azzal, hogy látom a második képen az ejtőernyők bár bőven átfedik egymást, mégis látom, hogy a landolási speed bőven 10 m/s alatt van, ergo ha az ernyők egymás elől fedik le az étert, akkor is teljes hatékonysággal dolgoznak?

Vagy ez például az általam használt 1.4.2-ben lenörfölték? Továbbá mi történik akkor, ha nem leszállsz egy ilyen kővel, hanem csak a Kerbinre irányítod, majd leválsz és izomból belebaszod?

A többi felvetésem majd egy másik kommentben írom meg...valamikor.

27-09-2018 18:35:10
(4 months ago)


Akkor egy strucc kering a Kerbin körül \o/
Ez pedig aláfestő zenének ajánlott az aszteroidás móka mellé.

27-09-2018 12:21:12
(4 months ago)


igen, jól sejted \o/ szuper cikkNew comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Primera | Secura | Suna | Alpha | Omega | agar new modes play new modes
Play on