Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

Zaraken


Redactor

181


11
A jeges bolygó [KSP] (Fun)
Posted 5 months ago by
Zaraken    
Report


"Hóval és jéggel borított hegyes, fátalan vidék. A nap mint veres, sugártalan golyó áll ködfoszlányok között. Kétes világosság"
(Madách, Az ember tragédiája)

Üdv néktek!
Mindenkit megnyugtatnék, hogy bár már két hete nem jelentkeztek, a Kerbál Űrközpont szakemberei azóta is lázasan dolgoznak az újabb és újabb küldetéseken. Például a legtávolabbi bolygó, az Eeloo meghódításán.

Ha visszaemlékszünk, nemrég megpróbáltam oda rovert juttatni, ám a villanydelejesség már a pályára állás előtt kifogyott, és a hajó összevissza kacsázott, mint egy részeg angyal vibe kertje felett. Egy továbbfejlesztett, termoizotóp generátoros járgánnyal később a Dres felszínén furikáztam, de továbbra is az Eeloo az egyetlen bolygó, melyre még nem szálltam le semmivel. Ezen sürgősen változtatni kell!
(megjegyzés: igen, még a Jool gázbolygóra is aláereszkedett egy szonda. Persze átesett a felszínen...)

Első lépésként fogtam a legutóbbi, Drest meghódító hajóm alját, és a tetejére illesztettem a rovert befogadó csinos dobozt. Ehhez a tutorialban ismertetett Root, illetve Open/merge menüket használtam. Ez a fícsör sajnos hajlamos bebugzani, úgyhogy előtte segélykérő imákat intéztem bogushoz, és kerbál szűzlányokat áldoztam a nagy krakennek. A felsőbb erők kegyesek voltak, ezúttal bug nélkül sikerült a művelet.

A bolygóállás is kedvező volt. Az Eeloo, mely általában a legkülső bolygó, épp a Jool pályáján belül kalbászolt. Ja igen, ő ilyen elnyújtott pályán kering. A megközelítés, pályára állás, leszállás is nagyjából jól ment (némi anyázás és pár visszatöltés után sikerült).


Itt már közeledünk, de még nem álltunk bolygó körüli pályára


Ha már itt tartunk, egy tipp: ne elégedjünk meg azzal, ha a manőver eredményeképp megjelenik az encounter narancssárga jele. Ezután még néhány kisebb manőverrel finomhangoljunk, hogy a lehető legjobban megközelítsük a bolygót.

Ugyanis minél közelebb vagyunk hozzá, annál könnyebb lesz majd pályára állni. Ezzel is egy csomó üzemanyagot spórolunk. A finomhangoláshoz célszerű map módban, Tab gombbal a célra váltani. Itt látjuk, hogy jelen állás szerint hogyan húznánk el a bolygó mellett, és merre kéne korrigálni.


(paint skillz rulez)


Na de ennyit a közbevetett tutorialról, inkább vissza az Eeloo-ra! A böszmenagy hajó ide bőven elégnek bizonyult, majdnem két teljes fokozat maradt is belőle a leszállás után:


"Beep, beep, beep... boop. The instrument has frozen up"


Ezen a távoli bolygón még napközelben is kurvahideg van, a műszerek befagynak, a napelemek pedig a legkedvezőbb napállásnál is kemény 0,01 egység áramot termelnek. (összehasonlításként: egy darab termoizé 0,72 egységet)

Nincs más hátra, látogassuk sorra a tájegységeket! Az optimális útvonal megtervezéséhez a netről vadászhatók ilyen biome térképek. Hátrányuk, hogy általában a libafos egymástól nem túlságosan különböző árnyalataiban pompáznak. De némi mahináció a Gimp rajzprogramban ezt a problémát is áthidalja, valahogy így:


Előtte, utána. így már azért kicsit szemléletesebb, igaz?


Külön élmény színesben kinyomtatni, és berajzolni rajta, merre jártál

Na de egyelőre ennyit mára.

üdv
Zaraken

Previous article:
A Dres meghódítása (5 months ago)

Next article:
Az úúúúrállomás [KSP] (5 months ago)


Comments (4)
16-09-2018 21:20:33
(5 months ago)


cool

16-09-2018 18:08:45
(5 months ago)


Azért azt is tegyük hozzá, hogy mivel a lakásom egyben mérnök iroda is, és csak ebben a szobában van 3 nyomtató, azért nem olyan sokba fáj kinyomtatni

16-09-2018 10:26:18
(5 months ago)


Petrezselyem van a zsebemben :
Szerencsére játéktechnikailag ugyanúgy megkapod érte a pontot, az csak a játék fun része, hogy ilyen vicces üzeneteket mellékel hozzá. Mint amikor légüres térben akarsz hőmérsékletet mérni. Kiírja, hogy itt folyadékhőmérővel nem igazán lehet, de azért rendes mérésnek számít.

Amikor tényleg nem enged mérni (pl. seismic scan repülés közben), akkor nem is ugrik fel a képen látható párbeszédablak.

16-09-2018 10:06:12
(5 months ago)


Az ember tragédiája idézetért külön piros pont jár! o7

Egyébként pedig egy beteg állat vagy. Kinyomtatni, berajzolni, etc. Nem kicsit nyomulsz hardcore fokozatban. Én még kis csicska gyerek vagyok, a két holdunkon kívül nem szálltam le semmire, csupán az Eve, a Duna és az Ike mellett volt pár orbitális kanyarom és ennyi.

Viszont ha az Eeloon befagynak a műszerek, akkor nem is érdemes vinni oda egyet se? Csak a surface sample és az eva report ami elvégezhető? Vagy ez is bug, azaz feature, ergo nem mindig ketyegnek le a műszerek?

Ja és ez a jelenség a Jool közelében nem került elő? Mert ha az Eeloo periapsisa környékén ily hideg van, akkor a Jool sincs sokkal közelebb nála, szóval ezernyi dilemma merült fel bennem. \o/New comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Primera | Secura | Suna | Alpha | Omega | agar new modes play new modes
Play on