Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


32
[HUN] Cikkpályázat - Felhívás (Event related)
Posted 8 months ago by
leples    
Report


Sziasztok! Az újságírás hosszú ideje nem éppen a húzóágazata ennek a játéknak: a játékosok számának folyamatos csökkenésével nem csak az izgalmas szerzők, de az olvasók száma is lecsökkent. Sok korábban rendszeresen publikáló újságíró mára abbahagyta a munkát. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne volnának jó próbálkozások (mindenkinek ajánlom például hupsz újságát , mely remek heti összefoglalókat, statisztikákat és történelmi cikkeket publikál), mégis úgy tűnik, hogy az újságírás haldoklik a szerveren. Ezt egy pályázattal megfordítani nyilván nem lehet, de arra gondoltam, hogy kiírok egyet, csak hogy ezen a téren is történjen valami.

A PÁLYÁZAT


A cikkíró versenyen bármely magyar anyanyelvű játékos részt vehet, aki 2018.07.08.-ig magyar nyelven a pályázatban megadott témában cikket publikál. Először arra gondoltam, hogy a cikkek bírálatához egy zsűrit állítok fel a szerver rutinos magyar újságíróiból, de végül arra jutottam, hogy ez túl sokaktól venné el a részvételi lehetőséget. Így a zsűrizés során vagy olyan játékosok véleményét kérem majd ki, akik nem pályáztak (az értékelést ebben az esetben nagyban meghatározza majd a cikkekre leadott szavazatok száma, és a cikkek alatt megjelenő vélemények), vagy pedig szavazást tartunk majd.

A pályázaton csak egy első helyezést osztunk ki, és igyekezni fogunk mellé nagy értékű jutalmat mellékelni. Ha a dolog népszerűnek bizonyul, akkor a mostani pályázatot újabbak követik majd, és hónapról hónapra elnyerheti valaki a díjat. A díjazáshoz szívesen fogadom bárki felajánlását. Ez a cikk még két napig szerkeszthető, a pályázat nyertesére váró díjak listája addig bővíthető.

Eddigi felajánlások:

Szilveszter - 100 gold
vhite - 10 gold
Kriszboss - 50 gold
GreyEgon25 - 50 gold
leples - 50 gold

A pályázatra írandó cikk témája: Miért játszunk az E-Simmel?

Mi adja számotokra a játékélményt, mit élveztek benne igazán? Mi volt a legnagyszerűbb dolog, ami veletek történt ebben a játékban? Magát a gyűjtögetést élvezzük, a hosszútávú építkezést, vagy ez csak arra való, hogy az izgalmasabb részeket összekösse? Az élmény szempontjából inkább a közösségi aspektus a fontos (a társaság, az itt kialakuló barátságok, a közös eredmények, a közösségen belüli a megbecsültség érzése stb.), vagy az egyéni siker (a felfelé történő lépkedés a ranglistákon, az egyre jobb felszerelés, a fokozatosan növekvő lehetőségek stb.)? Miért hagyják abba egyre többen a játékot, és miért van az, hogy sokan mégsem tudják abbahagyni? Egy sajátos Stockholm-szindróma áldozatai vagyunk, a játék fogvatartottjai, vagy pusztán függők? Mennyit profitál belőlünk a játék, és mi mennyit profitálunk a játékból? Mikor hagynátok abba, és mitől folytatnátok még lelkesebben? És általában: miért játszunk egyáltalán ezzel a játékkal?

Természetesen a készülő cikkeknek nem kell minden fenti kérdésre válaszolniuk, sőt az se baj, ha egyikre sem válaszolnak. A feladat pusztán annyi, hogy a szöveg arra adjon választ (vagy annak kapcsán tegyen fel új, még izgalmasabb kérdéseket), hogy miért is vagyunk itt mindannyian. A cikk lehet humoros vagy komoly, mélyen szubjektív vagy objektivitásra törekvő, és lényegében bármilyen, amilyennek a szerzője szánja. Az egyetlen fontos kritérium, hogy tartalmas legyen.

---------


Bízom benne, hogy ez a felhívás sokak fantáziáját megmozgatja, és a következő hetekben izgalmas cikkeket olvashatunk majd a témában. Nyilván azt is túléljük, ha nem így lesz. Legfeljebb akkor az lesz a tanulság, hogy a "Miért játszunk az E-Simmel?" válaszai között az "újságírás miatt" nem áll túl előkelő helyen.

Köszi a figyelmet!
leples

Previous article:
[HUN] Adalékok az "Mo. vs PTOk" konfliktushoz (1 year ago)

Next article:
[HUN] Ki legyen az ideiglenes elnök? -- Szavazás (5 months ago)


Comments (8)
25-06-2018 14:25:50
(7 months ago)


Elképesztően sok. Lehet, hogy célszerű lenne azért két díjat csinálni belőle: 158 goldot kapna az első pályázat győztese, 158 pedig mehetne a következőre. Mit gondoltok?

25-06-2018 14:13:31
(7 months ago)


316 arany, jo kis osszeg

25-06-2018 4:33:44
(7 months ago)


Köszi!

Eddigi felajánlások:

Cian - 56 gold
Szilveszter - 100 gold
vhite - 10 gold
Kriszboss - 50 gold
GreyEgon25 - 50 gold
leples - 50 gold

25-06-2018 1:24:27
(7 months ago)


Jó ötlet! Hajrá, hajrá


24-06-2018 9:23:47
(7 months ago)


Ez jó lett!!

22-06-2018 1:47:46
(8 months ago)


Laz02Bala : Határozottan nem az egyetemre. A témaválasztásnak nyilván személyes okai is vannak: lassan négy éve játszom, egyre inkább foglalkoztat ez a kérdés. De elsősorban azért választottam, amit GreyEgon25 is sugall: mert olyan témának tűnik, amiről biztosan mindannyian gondolkodunk, és amiről talán van mit írni.

21-06-2018 22:19:54
(8 months ago)


Én inkább kísérletnek értelmezem, hogy el kezdjenek vagy újra el kezdjenek cikkezni a játékosok.

21-06-2018 21:44:51
(8 months ago)


Ez egyetemre kell vagy csak kíváncsiságból?New comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Primera | Secura | Suna | Alpha | Omega | agar new modes play new modes
Play on