Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

Horthy 4 ever


Redactor

151


17
A HUN-io bemutatása és a magyar diaszpóra helyzete! (Political)
Posted 1 year ago by
Horthy 4 ever    
Report


Neked melyik a kedvenc Magyarlakta országod?
31.81 % Magyarország
22.72 % Namíbia
22.72 % Szomália
9.09 % Thaiföld
4.54 % Csád
4.54 % Új-Zéland
4.54 % Türkmenisztán
Total votes: 22

Üdvözletem tisztelt olvasók!


Ebben a cikkemben a HUN-ió és a magyar diaszpóra helyzetét szeretném bemutatni nektek többféle szemszögből, illetve néhány játékostársam még interjút is adott nekem! Jó olvasást kívánok a cikkhez!

A cikk olvasásához ajánlott zene: LINK

1. Általános helyzetjelentés:

A HUNiós országok: Csád, Namíbia Szomália és Türkmenisztán.
Ezen országokban egyértelmű magyar többség van, polgárai szinte kizarólag magyarok és lojálisak Magyarországhoz, valamint egymás iránt barátsággal viszonyulnak.
Bár sajnos a jó híreket beárnyékolja, hogy pár napja Új-Zélandot elveszítettünk blbogus -ban még bízhatunk, hiszen őt nem rewokeolták és ha visszatér vissza tudjuk szerezni Új-Zélandot. (Bár kicsit utópisztikus ötlet tudom.)
Aki esetleg unja adott országa politikai viszonyait nyugodt szívvel próbálja ki valamelyik HUN-iós országot, mert mindenhol jól jön egy kis segítség és biztosan kapna ÁP-t, hiszen még így is sok más PTO-nk maradt Új-Zélandon kívül. Mi Namíbiában is mindenkit szeretettel várunk!

Aki eddig nem ismerne egy HUNiós országot sem, annak szeretettel ajánlom Allium HUN-iós országokat bemutató CIKKJÉT !


2. Javuló kapcsolatok, romló demográfiai adatok, tippek:

Jelenleg véleményem szerint nincs ellentét az anyaország és a HUN-iós országok között. Most jól összetartunk és ennek vannak eredményei is, s jó volna állandónak is maradnia, hogy fennmaradhassunk. Sajnos nagy veszély fenyegeti a magyar közösséget, ezért érdemes még időben megkongatni a vészharangokat!

A törökök a szerver legerősebb közössége. Szerteágazó kapcsolataik, szövetségeseik vannak, ráadásul kétszer annyian vannak, mint a második legtöbb lakosú ország! Ez nagyon durván hangzik, de igaz sőt még a Staff szemethúny a ténykedésük felett, így már egy óriási multifarmmal is rendelkeznek, mely egyre veszélyesebbé válik majd...
A lengyelek ugyan szétszóródtak és vannak konfliktusaik, de így is a második legerősebb E-Sim közösség maradt és bizonyára néhány hónapon belül megerősödnek ismét, illetve biztosan nekik is vannak egyéb támogatóik is.

A Magyar közösség, a HUN-ió és Magyarország együtt plusz Thailföld és a kisebb diaszpórák (ha még megvannak ) szerintem a harmadik legerősebb helyet foglalja el jelenleg és nagyhatalmi státuszban vagyunk. Viszont objektíven figyelve a dolgot mi már eléggé le vagyunk maradva tőlük mindenféle statisztikában, amik azért adnak egy valóságalapot is, és megmutatják, hogy szövetségesek nélkül már nem válthatjuk meg a világot! Szóval nekünk az a fontos, hogy legyen egy erős szövetségünk, akire mindig bátran számíthatunk, jelenleg a NOS az! Nekünk ez egy kiváló szövetségünk és úgy gondolom, hogy nem szabad cserben hagyni őket vagy bármilyen minket ellenük hangoló agitátorra hallgatni, mivel velük megvan az egyensúly az erőben.
Továbbá a magyar CP GreyEgon25 egy kiváló elnök szerény véleményem szerint, és nem véletlen, hogy miért választották meg sorozatban háromszor is annak! Külpoltikában és belpolitikában egyaránt sikeresnek tartom, de nem legyőzhetetlennek.

A demográfiai adatok a sunán következők (multik nincsenek benne, de vannak benne kétkattosok is, meg az aktívak):
Magyarország ~ 100 fő
Namíbia ~ 20 fő
Szomália ~ 15 fő
Thaiföld ~ 15 fő
Csád ~ 10 fő
Türkmenisztán ~ 8 fő
Egyéb apró magyar diaszprórák és szabadúszók ~ 8 fő
Összesen: 176 fő

Ez szerintem egy reális kép! Ahogyan azt a kétkattról szóló cikkemben is olvashattátok ennek körübelül a 60% a kétkattol vagyis körübelül 70 aktív játékosunk maradt!

Ez viszont nagyon el van szórva a szerveren vagyis újabb PTO-k után való kutatást ellenzem, és inkább a maximum 3 PTO-ba való tömörülést és Magyarországon maradást javaslom. Így is bőven jutna mindenkinek elég BH és még kicsit mivel több játékos lenne egy országban az aktivitási kedv is nőne!

És még annyit, hogy így is alig jelennek meg cikkek én meg heti legalább 2 néha 3 cikket is kiadok, hogy pótoljam a hiányt.
Nem tudom hány személyhez jutnak el a cikkjeim, de az egyre kevesebb kommentből arra következtetek, hogy vagy lusták vagytok végigolvasni a cikkjeimet vagy nem is érdekel titeket a játék, ami még szomorúbb vagy nem hirdetem eléggé (bár ez nem valószínű)! Jó volna ezen a gyakorlaton is változtati és minden játékos informálódna és érdeklődne és nem csak az org cikkjét futja végig, de azt is csak félszemmel...

Ez az én szubjektív véleményem és észrevételeim a mostani helyzetről, kommentekben megbeszélni nem tilos!


3. Interjúk:

Ahogyan azt említettem néhány játékossal interjút is készítettem, akiknek hálásan köszönöm megtisztelő válaszukat, ezeket ezúttal nem szeretném kommentálni!
Minden interjúalanynak ezeket a kérdéseket tettem fel:

1. Hány országban jártál eddig Magyarországon kívül? Melyik országok voltak azok, volt köztük nem HUN-iós is?
2. Te mit tudsz a HUN-ióról? Mikor, ki alapította, miért, hol, egyéb érdekesség...? Vagy teljesen műveletlen vagy a témában?
3. Te támogatod valamivel a HUN-iót? Töltöttél be valaha valamilyen tisztséget a "szövetségben"?
4. Szerinted milyen a HUN-ió jelenlegi helyzete? Mit vársz a közel- és távolijövőben?
5. Szerinted szükséges -e még bővíteni a HUN-iót? Ha igen kivel és miért? Ha nem miért?
6. Tudsz mondani 2 olyan országot, ahol magyar diaszpóra (néhány magyar, nem több, mint 5) él és nem HUN-iós tag?
7. Mi a véleményed az Új-Zélandi magyarok rewokeolásával kapcsolatban? Szerinted jó döntést hozott a Staff, hogy lehetővé tette a pártelnökök rewokeját is?
8. Ha fel vagy iratkozva az újságomra, szerinted hányadiknak? Ha nem megteszed még ma?
+1. Szerinted milyen Mo. kapcsolata a HUN-ióval most?

ntamas :


_Adolf Hitler :


szalaHUN :


Laz02Bala :


kjdavid :


GreyEgon25 :


Benogabo :4. Nyereményjáték eredményhirdetése:

Szeretném kihirdetni az előző magyar cikkem nyereményjátékának eredményét:
3 tipp érkezett hozzám, melyből sajnos csak 2 volt érvényes.

StrongSzotyika tippje 62 volt és így 49-et tévedett. Ezzel a q3 vision nyeremény boldog tulajdonosa.


Kriszboss tippje 3 volt és így 57-et tévedett. Ő lett a második.

A későbbiekben még várható majd ilyen nyereményjáték, de most úgy tűnik senkit sem érdekelt.


Nagyon szépen köszönöm ha végigolvastad a cikket, ezt ti is tudjátok, hogy értetek csinálom az újságírást, hiszen egyre kevesebben csinálják már ezt. További szép napot kívánok!

szerkesztette: Horthy 4 ever

Previous article:
Hungary (ENG) (1 year ago)

Next article:
E-Sim International League of Legends Tournament (1 year ago)

ESim
or
Register for free
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Furia | Orange esim political game
Play on