Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


13
Kívülállóként az animéről + Attack on Titan elemzés (Fun)
Posted 1 year ago by
Petrezselyem van a zsebemben    
Report


Szevasztok,

Mint azt a cím is sejteti, ismét offtopik szarsággal jelentkezem, ám ezúttal egy tőlem meglehetősen távol álló témáról szeretnék írni. Az oksági viszonyokról röviden csupán annyit, hogy jelen írásom az Attack on Titan anime sorozat ihlette, aminek megnézésbe is egy ad hoc funky okból kezdtem bele. Ugyanis tegnapelőtt eszembe jutott, hogy amikor kint voltam mondoconon (persze, hogy nő volt a dologban ) , akkor láttam pár szexi bukszát Attack on Titan-os cuccokban, és hát akkor gondoltam magamban "faszom, unaloműzésként nézzünk má' bele he!". Szóval ez így kezdődött.Tehát elkezdtem nézni ezt az Attack on Titan cuccost és az első rész kurvajó volt. Adott egy tök jópofa alapötlet, ami kicsit ilyen posztapokszerű, de persze csak érintőlegesen, hiszen animéről van szó, ahol nem igazán mentek rá 100%-osan a true elit háttérvilág megteremtéséhez, de ez most mindegy is. Szóval az alap az, hogy 100+ éve megjelentek az óriások a Földön, akiknek látszólagosan egyetlen céljuk az emberek kiirtása, ami tök sucks ránk nézve. Ezek a kis kópé óriások nem egyformák, különböznek méretük alapján, illetve akad köztük egy-kettő, akiknek van spéci képességük. De a fő, hogy minden vágyuk az embereket gasztronómiai túrájuk során elfogyasztani, emiatt mondhatni felettébb rossz a viszony a két fél között. Csóri emberek építettek maguknak egy geci nagy falat (najó igazából többet is), ami mögé bevonultak és ott éldegélnek. Mert hát ugye tele van spawnolva a Föld egy nagy rakás óriással, akik sokkal táposabbak, mint az emberek.


Dikk milyen jóképű legények, he!


A sztori ott kezdődik, hogy egyszercsak jön egy akkora óriás, mint egy szájbaszabott hegyomlás, csinál egy járatot a kiscsávók falán, amin beözönlik egy nagy rakás ördögfióka óriás, és nekilátnak szépen komótosan lehentelni egy nagy rakás embert. Az akció az elején tök fain, nekem nagyon átjött ez a "jön felém a geci nagy izé, ami fel fog zabálni és nem sok mindent tudok tenni ellene" feeling. Ez az óriás-iszony téma, ahol ledermedve várja a sok balfasz, hogy főfogás legyen, kicsit a Sárkánydárda krónikák sárkány-iszonyára emlékeztetett, ami nálam extra jó pont volt!


Jajj more deszerettem a dragonlancet!


Vagyis, ezen anime erőssége szerintem, a tök jó alapötlet, egy jól felskiccelt háttér, illetve világ, ahol ez játszódik, ügyelve egyes részletekre, illetve a rengeteg felvetett "majd-szétbassza-az-oldalam-a-kíváncsiság" jellegű kérdés és rejtély, ami mind előkerül miközben a sztori folyama hömpölyög előre a maga módján.

És hát ugye itt jön el egy kis fanyalgás és oltás-dömping részemről, egyrészt az Attack on Titan, másrészt az animék irányába. Szóval ami nálam többször is leverte a biztosítékot, illetve agyfaszt okozott, az a sok semmittelen, véget nem érő, hulla fölösleges nyekergés, amit itt dialógusoknak és monológoknak csúfolnak. Az első évadot 20 részig bírtam idegekkel, utána kigugliztam melyik részekben történik valami esemény a kibaszott idegesítő lamentálásokon kívül, és csak azokat néztem meg, bele-beletekergetve ahhoz, ahol történik is valami.


Jók a programok, csak sok a köcsög!


Legalábbis engem kurvára felbaszott, hogy totál lényegtelen dolgokat kelljen végigszenvednem ahhoz, hogy választ kapjak azokra a rohadt kérdéseimre, amiket ez a sorozat vágott hozzám. Nálam emiatt ezek az animék, úgy en bloc kábé a latin-amerikai szappanoperák szintjét súrolják, ahol szintén sok faszságot összepofáznak százötven részen keresztül, és hébe-hóba bedobnak ott is egy-egy "rákos vagyok" vagy "terhes vagyok"-ot.

Csak hogy értsétek, mi baszott fel, nézzünk egy példát: X parancsnok utasítja valamire Y beosztottját. Na most egy normális világbeli filmben, ilyenkor Y megcsinálja, amit X kér, vagy nem csinálja. Ehelyett itt mi történik? Y nekiáll elmélkedni, hogy: "hát igazából nem értek egyet vele, ezért és ezért, de megcsinálom, de nem azért mert egyetértek vele, hanem azért, mert téged X, mint ember bírlak, ezért mint parancsnok, megbízom az ítélőképességedben, és megteszem azt, aminek ugyan értelmét nem látom, de hátha majd lesz, mert te tudod, csak még én nem." És ez alap esetben ilyen pár másodperc kéne, hogy legyen, ehelyett kapjuk az általam vázolt agyhalált, ami elvisz az amúgy sem túl hosszú epizódból hosszú perceket, ami alatt én vagy eret vágok, vagy nekiállok sajtreszelővel maszturbálni, hogy valami inger is érjen már.


De szép macska vagy te Sanyi, a kurva anyádat!


Végeredményben nekem ezzel lett tele a faszom és dobtam a picsába az egészet, mert ez őrjítő, hogy ilyen fogyatékos hülyegyerek szinten adnak a számba mindent, amikor elvileg ezek nem csak gyerekeknek szólnak, hanem felnőtteknek. Bár ezek után már nem tudom milyen felnőtteknek, mert én kiégtem rajtuk.

Szóval elszakadva az animék kritizálásától, és még egy gondolat erejéig visszakanyarodva az Attack on Titanhoz, a sorozat egyébként tök jól indult, nekem bevallottan tetszett is, hiszen, mint az várható volt, kiderül a későbbiekben, hogy az óriások megjelenése az emberek machinációinak köszönhető, akik saját magukat szopatták le az óriások megteremtésével. Persze a későbbiekben már elvitték a sztorit, nekem nem tetszett, hogy már minden harmadik ember oda-vissza változik hol óriássá, hol emberré és persze mindenféle különleges képességek is előkerülnek, amivel kapcsolatban úgy éreztem magam, mint amikor van egy jó poén, amit kicsit túltolnak, azaz, hogy "na ezt már nem kellett volna".Végezetül csak azoknak ajánlanám, akik elnézik a meseszerű világot, érdeklődnek az ilyen fantasy vonal irány és persze kurva sok türelmük és idegrendszerük van a sok sallanghoz. Köszönöm, hogy elolvastad, minden másra ott a komment.

Pacsi,
p

Previous article:
Tali volt gecóóó! (beszámoló, ahogy én láttam) (1 year ago)

Next article:
Ugyanis Gréta Garbó nem egy John McEnroe (1 year ago)


Comments (10)
19-09-2017 1:09:00
(1 year ago)


"fogyatékos hülyegyerek szinten adnak a számba mindent, amikor elvileg ezek nem csak gyerekeknek szólnak, hanem felnőtteknek."

Elnézve a képi világot és a leírt történetet, ez gyerekeknek sem szól. Na de akkor kinek?? :o

Hát Japánoknak (eredetileg)
https://imgur.com/gallery/Y2R1eqU


15-09-2017 9:58:16
(1 year ago)


Ohh hát nálam az irányvonal csakis ilyen scifi-fantasy szerűség lehet.

14-09-2017 0:23:00
(1 year ago)


Nem olyan egyszerű a dolog. Én példának okáért nagyjából tíz éve a Full Metal Panic!-al kezdtem, de ha a Zaraken által említett Elfen Lied-et látom elsőre (amivel később 5 perc után "Shift+Del" történt) akkor lehet soha nem nézek animet többet.
Mondjuk az Elfen Lied mellé tudom ajánlani a Berserk movie-kat. ^^


Petrezselyem van a zsebemben Ajánlani akkor tudok majd bármit is ha valami irányvonalat kapok. Fantasy/krimi/történelmi/vígjáték/romantika/stb...
Olyan széles a paletta, hogy ez csak zavarosban halászás lenne infó nélkül.

13-09-2017 22:30:24
(1 year ago)


Egy haverom szerint első animének az Elfen Liedet kell megnézni. Mert az olyan vízválasztó. Utána vagy ráfüggsz, vagy egy életre megutálod

13-09-2017 22:11:34
(1 year ago)


death note-ra öcsém volt ráfüggve anno, szóval azt már csak azért sem kéne néznem serrath a troll

Gamepachi hát akkor mit javasolsz te az első bálozóknak?

ninjaasasin wtf is "rainbow toppos" ?

Zaraken igen, mint fentebb is írtam, annyira túltolták az egész sztorit, hogy valóban irgalmatlan kakkanat lett belőle...

13-09-2017 20:39:57
(1 year ago)


Sok anime van amit nem ajánlott az elsők között megnézni. Meglátásom szerint az említett mű köztük van.
Itt egy videó a témáról. A csókát próbálja elviselni a kedves érdeklődő közönség, nekem nem megy sokáig, de ettől még informatív a dolog.

13-09-2017 14:37:33
(1 year ago)


rainbow toppos anime nálam meg a monster
Igaz a monstert 6x dobtam el első 3epizodnál de 7xre miután áttoltam magamat 7 episodon megfogott

13-09-2017 6:50:12
(1 year ago)


nézd meg a death note-ot
van animé, ami jaó
meg van egy új amcsi film is, ami eltér a sorozattól, de az is jaó (csak rövid)

12-09-2017 17:46:46
(1 year ago)


Bevallom őszintén, ez a mű valahogy a pozitív kritikák ellenére sem tudott soha érdekelni. Talán kissé elhamarkodottan, de beskatulyáztam a ránézésre hatalmas fasság kategóriába, és messzire elkerültem.

12-09-2017 14:02:37
(1 year ago)


sok a köcsögNew comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Primera | Secura | Suna | Alpha | Omega | agar new modes play new modes
Play on