Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


17
Miért hagyják itt sokan eMagyarországot? (Political)
Posted 3 years ago by
Istenszabasu    
Report


Adjon az Isten: Szebb jövőt!
Néhány emberkének már feltűnt, hogy kikapcsoltam a kommentelési lehetőségeket. Ennek tök egyszerű oka van: ahogy a cikk végén is olvasható, belefáradtam ezekbe a herce-hurcákba, nem fogok senkinek sem magyarázattal tartozni semmiért, nem vagyok kíváncsi sem a felesleges pofázásotokra, sem pedig a troll hadseregetekre (kinek nem inge...). Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy akinek nem tetszik valami, az álljon odébb, ha nem tetszik az arcom vagy a stílusom, szintén lehet tovább paktálni, de Én kurvára nem vagyok vevő sem a faszságaitokra, sem a troll hadsereg kommentjeire. Ha Ti más provokálásában lelitek örömötöket, leljétek nyugodtan, de nem fogok plusz egy lehetőséget adni nektek. Javaslom, hogy járjátok ki újra az óvodát, mert úgy néz ki a gyerekkorotokban ettől az örömtől megfosztottak titeket, és most próbáljátok meg pótolni 14-18 évesen. SNePyy11 ez különösképpen Neked szól, mert ahogy látom, még este fél 10-kor is velem voltál elfoglalva, ami azért is szomorú, mert azt hittem ennél jóval több életed van, mint az Én életemmel és dolgaimmal foglalkozni. Nagyjából itt le is süllyedtél arra a szintre, amit még zérónak sem lehet nevezni, de ez maradjon a Te dolgod.


Nem szokásom egymás után két cikket kiadni a kezemből, de az elmúlt két nap eseményeinek sikerült összehoznia azt, hogy újabb cikkel remekeljek. Ez viszont nem olyan hangvételű csoda lesz, mint az előző cikkem, inkább komolyabb és egyben szomorúbb is. De lássunk akkor még mélyebbre a tegnapi cikkem után.Egy kicsit rólam, ki is az a Istenszabasu ?A mindennapos chat nagyjából az aktívabb játékosok részévé vált, viszont néha úgy vagyok vele, hogy csak az orderek és az osztás miatt érné meg felmenni oda. Nem másért, csak ezért. De hiba vagy nem hiba, valamelyest a való életbeli dolgaimat beleszoktam fektetni a játékon belüli chat világába is, magyarán chaten sem viselkedem másképpen, mint a valóságban. Egy 22 éves, szoftverfejlesztőnek készülő, egy szakmával illetve érettségivel rendelkező, őszinte, becsületes és lelkiismeretes ember vagyok, aki saját magát iskoláztatja diákmunka mellett, eközben az ideje egy részét belefekteti ebbe a játékba, amikor csak teheti. Szabadidőmben szeretek foglalkozni a költészettel és a filozófiai dolgokkal is. Mellette egy másik népszerű játékban Challenger szintű csapatokkal foglalkozom. Ennek köszönhető egyébként az is, hogy a 453. napon kezdtem el eme csodás játékot, de jócskán le vagyok maradva ahhoz képest, amennyi potenciál lehetne most ebben a felhasználóban. Egy kissé sajnálom is, mert néha jó lenne egyetlen kattintással akkorákat sebezni, mint mondjuk a lengyel tankok, és ha nem teszem át magam inaktívvá és kétkattossá egy jó darabig, vagy időközönként, már lehetnék azon a szinten, mint sok lengyel tank. De az időm ezt nem mindig engedi meg Nekem. Bocsi.
eMagyarország, vagy inkább Trollország:


Serrathnak a tegnapi chaten való beszélgetésünk után valamelyest sikerült felnyitnia a szememet Magyarországgal kapcsolatosan: rengeteg a multi, sok olyan játékos van, aki hibát hibákra halmozott és nem meri felvállalni önmagát. Ha teheti a szabadidejében inkább végig trollkodja az egész chatet, illetve az üzenőfalat, úgy ad ki újságot a kezéből, hogy az teli van spamelve, de semmi hasznos mondanivalója nincs, ennek ellenére beteszi az "Eseményhez kapcsolódó" illetve a "Politikai" jellegű cikkek közé. Az hagyján, hogy így cselekszik, legfeljebb továbbgörgetsz és kész, de mikor már provokatív szinten teszi azt(most hadd ne soroljam fel a nevüket) és ezzel zavarja a lelki nyugalmamat is, mint fentebb említettem hajlamos vagyok néha a chatbe belevinni azt, aki valójában vagyok. Ez az a szint, amin olykor nem fogok túllépni egyszerűen, mert ugyanúgy ki fogom harcolni az igazamat. A probléma ott van, hogy Én ezen emberekhez képest sokszor random vagyok, ami azért is szomorú, mert valahogy kurvára elfelejtik követni a politikai eseményeket, és úgy titulálnak be, mint egy random idiótát, aki csak unalmában feljár chatre pofázni másoknak. Azt persze sokan sajnos elfelejtik, hogy ezek az emberek talán szándékosan provokálnak engem, és a nézőközönségnek úgy jön át a buli, hogy Én vagyok a "Londa Zsidó Gazembel".

A sok kicsi trollal pedig nem tudsz szembeszállni, mint egy fős hadsereg, kivéve akkor, ha mondjuk másik 10 polgártársad is így látja. Csak ők nem járnak chatre, hehe. Tételezzük fel, hogy egyetlen trollal nézeteltérésed van(tegnapi nap pl Serrath vs Norva), legyűritek egymás torkán a másik igazát, a vége felé már elpoénkodjátok, és béke. Így tesznek az érett emberek, így tettünk mi is, de csak részben, mert volt egy kicsi troll, akit egy másik troll követett, akinek mindenáron bele kellett pofáznia abba a beszélgetésbe, amihez egyébként köze nem volt, így lett Norva a szarember.

Hasonlóan a mai naphoz, egy embernek nézeteltérése van velem, majd elkezd személyeskedni, hogy egy hazudozó patkány vagyok, mert Én bizony nem költhettem el 4-500 goldot a saját pénztárcámból, ugyanis az orgnak van róla logja, hogy Én mikor, mit vettem satöbbi, majd megy az ignore, és még szándékosan provokál tovább úgy, hogy tisztában van azzal, már leignorált engem(hozzáteszem nem látok bele az ilyen org féle logokba, azt viszont tanúsíthatom, hogy nem minden fegyvert és felszerelést vettem itthon, magyar pénzből, ugyanis a limitjeim nem mindig engedték ezt meg Nekem. Lehet, hogy hiba, de így volt). Hozzáteszem, az adományaim, amiket az org felé küldtem, szintén nem kerültek megemlítésre, de még arra sem volt hivatott, hogy a saját kis szavazólistáján megemlítsen annak ellenére, hogy elég nagy aktivitást mutattam mind chaten, mind pedig az egész háborúban. Szarul esett, szóval úgy láttam jónak, hogy ha már ennyire semmibe vesz a magyar állam és a kormány egy része, illetve köztük a magyar állampolgárok is, legalább a saját cikkemben hadd említsem már meg magamat. De ahogy látom, hiba volt.

Majd csatlakozik hozzá a negyedik fő, aki folytatja a provokálást(máglyára velem), amire a reakcióm kicsit sem a nyugodtságomat tükrözte: máglyára veled meg a zsidó családoddal. (A provokáció persze még most is folytatódik, holott már egy órája nem írtam sehova, se üzenőfalra, se chatre.)
És mivel ők személyeskedhetnek, Én viszont a hatalmam hiányának tekintetében nem, ezért jár a ban. Persze a ban után folytatódott a személyeskedés és a provokáció üzenőfal formájában, kijelentve ezzel, hogy ők győztek, ők az erősebbek, ők a jobbak, Nekem pedig pofám alapállásba, mert ki vagyok Én ezen a szerveren, csak egy kétkattos lófaszjóska, akinek a pofája jár. Szép kis történet, tudom.
Ehhez azért pofa kell. Konklúzió:


Aztán lehet, csak Én látom rosszul a helyzetet és talán Én vagyok túl lelkiismeretes az országhoz illetve a játékkal kapcsolatban. Lehet Nekem is ugyanezt az utat kéne követnem, végig trollkodni mindenkit, troll cikkeket írogatni, szándékosan provokálni másokat chaten, vagy éppen kinyalni azok seggét, akik provokálják a másikat(mert amúgy ezt nagyon bátran kijelenthetem, sokan értenek hozzá, ez az utóbbi két napban ugyanis megmutatkozott). Nem is éppen azért, hogy kiállok az igazam mellett, és egyébként olyan embereknek kéne bizonyítanom, akik belehazudtak a pofámba, nem is egyszer, ami egyébként nevetséges. Nekem kell az igazamat bizonyítani olyan embernek, akinek az élete egyébként egy hazugság, csak sokan nem tudnak róla semmit. Olyan embernek, aki negyed annyira sem lelkiismeretes sem itt, sem pedig az életben, mint Én vagyok. Azért semmibe venni engem, vagy más állampolgárokat, mert nem mi vagyunk a fémösz krú, és nem tartozunk azon seggnyaló brigádba, akik ezen nézeteket követik(majdnem hasonló a dolog, mint amikor a GA úgy döntött, csak úgy random végigszalad Bulgárián, mi pedig vagy befogjuk a pofánkat, vagy mi leszünk a következők), elég szomorú.

Abban viszont biztos vagyok, hogy sok egykor aktív játékosunk nemcsak az IRL dolgai miatt hagyott fel ezzel a játékkal vagy éppen az országgal. Az is egy dolog, hogy jobbnak látják, ha zsoldosként ütnek, függetlenül az országtól, mert sokkal jobban megéri nekik, viszont nem egy illetve két ember írta már meg Nekem azt, hogy inkább hagyjam rájuk, és ők sem véletlenül inaktívak már cseten, vagy éppen csak beleütnek egy-egy fontos csatába. Egyszerűen belefáradtak ebbe az országba, vagy inkább az ország polgáraiba, vagy éppen abba a nevetséges, szánalmas színjátékba, ami a háttérben megy. Persze ez rontaná az ország, az egykori kormány, esetleg kormánytagok imidzsét.

És őszintén szólva: már kezdek én is belefáradni... Azt még nem tudom, hogy ezen események után részemről mi fog következni, mert még nem döntöttem el. De annyit kérek, hogy akik magukra ismertek, kicsit nézzenek magukba, nyugodtan ki is nevethettek, a törökök és a lengyelek ugyanezt tették. Azt viszont ne felejtsétek el, hogy a nevetség tárgyai most Ti vagytok.

Egy szebb és jobb jövő reményében:
Istenszabasu

Previous article:
A háború bugyrában: Egy új kezdet. (3 years ago)

Next article:
Mielőtt elmennék... (3 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Zuna | Deriva | Pandemia | Euforia | esim political game
Play on