Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


28
A háború bugyrában: Egy új kezdet. (Political)
Posted 3 years ago by
Istenszabasu    
Report


Egy kis zene, hogy ne unatkozzatok!

Adjon az Isten: Szebb Jövőt!

Mint tudjátok, a NAP az NPNG illetve a GA között megkötésre került. A háborúnak vége. De biztos vagyok benne, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy miből is indult ki az egész. Hogy mi adott ihletet és bátorságot kicsiny országunknak arra, hogy szembe KELL szállni az akkor még legerősebb szövetség ellen? Hogy miért is hozta meg Benogabo és kormánya ezt az egyébként őrültnek tűnő, ám felelősségteljes döntést? Nos, vegyük szépen sorjában.
A kezdetek:


Körülbelül egy hónappal ezelőtt a Ghost Army elkövetett egy hatalmas hibát, ami elégedetlenséghez vezetett a szerveren. Újabb NAP-ot szegtek meg, hadat üzentek Bulgáriának, úgy döntöttek, hogy majd végigsöpörnek rajtuk és később Magyarországon is, mert mi nem tartottuk magunkat az NAP-ban megkötöttekhez(nagyon röviden: nem adtunk át egy core régiót Törökországnak, ami egyébként hazugság, mert akárhányszor indítottunk ott RW-t, egyszer sem ütöttek bele). Mi, magyarok kötelességünknek éreztük azt, hogy kiállunk Bulgária mellett. Eközben három cikkem(ebből egy idegen nyelvű) is született azzal kapcsolatosan, hogy a Ghost Armyt egységgel, összefogással, szövetséggel, bárhogyan is, de MEG KELL ÁLLÍTANI. Nyilvánvalóvá vált, hogy a Ghost Army hatalmas aduász lehetőséget adott a kezünkbe, így elkezdődtek az akkor még nagyon haloványnak és komolytalannak tűnő, azonban ennek a háborúnak a kirobbanásához vezető szervezkedések. Természetesen itt még közel sem voltunk a kirobbanás pillanatához, sok volt a hitetlen is, és az olyan is, aki igazából csak nevetett az egészen, ugyanis: nincs még egy olyan hatalom, ami szembetudna szállni a nagy hatalmas GA-val. Nos...Tévedtek.Benogabo és megválasztása:


Aztán jött ez a pali és a kormánya a semmiből. Volt egy szabad hónapja, szóval úgy volt vele bevállalja az elnökséget, az országot és az ezzel járó felelősséget. Ahogy az várható volt, Roman Dmowski vezetésével megkezdődtek a lázadozások a horvát-szlovén területeken. Ez elég nyomós indok volt arra, hogy a kormány a döntést meghozza: nem kellett két hétnél több, és meghozták a döntést, Október 21.én Magyarország hadat üzent Lengyelországnak. Döbbent arcok, kommentek, írások, cikkek, gúnyolódások, de megtörtént, amire személy szerint vártam. Kirobbant egy háború, ami nemcsak rólunk, magyarokról szólt, hanem egy üzenet volt az egész szervernek. Egy visszhang, hogy igenis itt az ideje annak, hogy a Ghost Armyt és diktaturizmusát megfékezzük. A szerveren összeállt egy egység. Persze lehet dobálózni azzal, hogy mercek keze is benne volt a dologban, de bátran kijelenthetem, hogy a mercek nagyon szívesen ütöttek volna a Ghost Army mellett is, mert valószínűleg 3x annyit tudtak volna fizetni nekik, mint az akkori Magyarország. De nem tették. Nem tették, mert ők is tudták, hogy ez a helyese döntés. Ezenfelül a mostani szövetségünket is ennek köszönhetjük. Igenis megmutattuk azt, hogy egységgel, bátorsággal és fontos kiemelni, hogy nagyon precíz időzítéssel még a legerősebb és legönteltebb szövetséget is meg lehet borítani. Benogabo az RW-ken kívül elsősorban Törökország helyzetét tekintve látta a lehetőséget arra, hogy ezt a háborút kezdeményezni lehet Lengyelországgal szemben. Természetesen egy nappal később a törökök kötelességükhöz hívően hadat üzentek Magyarországnak.Az ellenállás, és a csiki-csuki:


Magyarország Brestet, Törökország inkább a moldáv és ukrán területeket, míg Lengyelország az Észak- és Nyugat Dunántúli régiók megszerzését tartotta fontosnak(az előbbit a magas gyémánt az utóbbit pedig a híd miatt). Közben Roman Dmowski RW-jének köszönhetően erős ellenállással ugyan, de Nyitrát elvesztettük, eközben Muravidéket visszaszereztük. Mivel Nyugat-Ukrajnát is elvesztettük egy ismét sikeres lengyel RW-nek köszönhetően, ezért Magyarország kénytelen volt hadat üzenni Ukrajnának is, így egyel több régióra kellett figyelnünk. Azonban Törökország nem mutatott túl nagy ellenállást, hiszen nem volt rá lehetőségük: nekik a saját RW-jeiket kellett leverniük. Lengyelország könyörtelen volt jó stratégiával, és első próbálkozásunkra nem sikerült Brestet bevennünk. Az első Bresti támadásnál mutatkozott meg egy-egy ponton Magyarország gyengesége: az egység ugyan megvolt, de nem volt elég tank, aki ütni tudott volna. Ráadásul mivel az első komolyabb támadás volt Brest felé, nem éppen mutatkozott meg a magyar aktivitás sem. Ezenkívül fontos megemlítenünk azt is, hogy több, másik fontosabb régiónkra kellett figyelnünk ahhoz, hogy lépéselőnyben legyünk.

A lengyelek egy percig sem gondolkoztak, és a Brestben mutatott sikeres ellenállás után megtámadták a Nyugat-Dunántúli régiónkat. Hosszas küzdelem után ugyan, de 5:8-as arányban ettől a régiótól ideiglenesen könnyes búcsút kellett vennünk. Harcoltunk, de nem voltunk eléggé felkészülve, a háborúnak ezen a pontján még nem tartottuk fontosnak azt, hogy tankokat vessünk be, inkább kivártunk vele egy kicsit. Azonban egy percig sem csüggedtünk, ugyanis a törökök gyengesége megmutatkozott. Kiélezett csatában visszaszereztük Nyitrát, Törökországtól megszereztük a Fekete-tengeri partvidéket, Közép-Ukrajnát, a Krím félszigetet, Szlovéniától az Alsó illetve Felső-Karniolát, majd ismét megtámadtuk Brestet, ahol újabb ellenállásba ütköztünk. Brest sehogy sem akart összejönni. Lépéselőnyünk van, folyamatosan vesszük át a régiókat, de Brest..Nem akarta a lengyel engedni. Aztán jött a fordulat: elfogytak a lengyel tankok, egyre több lett a lengyel illetve a török hitel, Bécset sikeresen bevettük, majd ebből következett egy ismételt támadás Brest felé. Három a magyar igazság. Mondhatnánk úgy is, hogy elfogyott a lengyel haderő, nem tudtak ellenállást mutatni, így ellenállás nélkül átadták a magyar kormánynak Brestet. Ezzel megszületett a GA-NPNG megnemtámadási szerződése.
Tekintsünk egy kicsit mélyebbre...:


Ezt mind szép és jó volt rétegesen végigolvasni, hogy a valamivel több, mint 11 napon át tartó háború eseményei hogyan is zajlottak le. De mi van azokkal, az emberekkel, akik foggal-körömmel támadtak, védtek, ha kellett éjszakáztak is azért, hogy ebben a háborúban bizonyítani tudjunk? Menjünk szépen, sorjában.

Benogabo : Az elnökünk, aki az elmúlt egy-másfél évem alatt talán a legtöbb áldozatot hozta, amivel találkoztam. Az a temérdek gold, az éjszakázások, az energia, az, hogy ennyire figyelt, gondolkozott, az elszántság. Őszintén szólva nem biztos, hogy lettem volna a helyében. Külön köszönet Neked Gábor, hogy bíztál bennem! Nekem ez sokat jelentett.

leples : Szintén zenész. Rengeteg energiát és időt beleölt abba, hogy fontosabb régióknál számunkra legyen kedvező a csata. Hajnalok hajnalán is fent volt, mint egy bagoly, és figyelt a megfelelő lehetőségekre, rengeteg kört és előnyt neki köszönhetünk.

Istenszabasu : Kissé pofátlanságnak tartom megemlíteni magamat is, de büszke vagyok jómagamra. Büszke vagyok arra, hogy az egyik legerősebb lengyel tankkal szembeszálltam, és cirka egymillióval túlütöttem őt WTD-ben, ezenkívül ugyanitt még két kört, WU-ban szintén két kört sikeresen magaménak tudhattam. Számomra az eddig itt töltött idő szempontjából hatalmas siker. Szintén rengeteg áldozatot és persze saját goldot(nagyjából 4-500-at), muníciót költöttem ebbe a háborúba, nem beszélve a cikkjeimről sem, ahonnan számomra ez az egész elkezdőd-ött. Külön köszönet Cian -nak is, hogy az egyik itt említett háborúban Q5 weppel is támogatott és hogy szintén bízott bennem.

mark00011 the TANK : Neked köszönöm a remek kluccsot, amit WTD-ben okoztunk, ezzel bebiztosítottunk magunknak egy plusz kört, ráadásul munka közben. Szintén köszönet a rengeteg sebzésért, amit kiosztottál, látszott rajtad is az aktivitás, habár néha még jól jött volna tőled némi plusz sebzés.

Allium Sornly : A Ti nevetekkel azért párszor találkoztam, Allium, Te 1-1 kört le is tankoltál, köszönöm nektek, mint szomáliai magyaroknak a sebzést.

Cimbalar : Hát Cimbalar, szintén zenész, csak mint csádi lakos. Egy-egy kört letankoltál Te is, sajnos olykor ez is kevés volt.

Wadafak001 : Jól összerántottad a szlovák szövetséget nekünk. Rengeteg szlovák sebzést Neked köszönhetünk, szóval köszönöm.

jbence01 : Rengeteget voltál cseten, nagyon aktív voltál és sokat ütöttél. Jó volt ezt látni.

kjdavid : Aktivitásból jeles. Ott volt, mikor szükség volt rá és támogatta az országot.


És még sorolhatnám jövő hét utánig is azt a mennyiségű segítséget, támogatást, sebzést, felajánlást, lojalitást, amit sokan produkáltatok. Néha egy kicsit csalódott is voltam, de azért örülök annak, hogy ez a háború megmutatta: igenis képesek vagyunk az egységre, elsősorban mint ország, másodsorban, mint szövetség és végül, de nem utolsósorban: mint a Suna szerver.


És akkor záróakkordként néhány kép:


Sokat akar a szarka...


...De nem bírja a farkaWhat's up Dude?


Hogy az a nyári villám húzná szét a...


Ha itt nincs ellenállás, bukhattuk volna a háborút is...


Pedig Leo urasága kinevetett...


A Szebb Jövőnk reményében:
Istenszabasu


Previous article:
Az Új Trianon. (3 years ago)

Next article:
Miért hagyják itt sokan eMagyarországot? (3 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Zuna | Deriva | Pandemia | Euforia | esim political game
Play on