Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


61
A Ghost Army nagyot hibázott. Itt az idő! (Political)
Posted 3 years ago by
Istenszabasu    
Report


Üdvözletem minden, magyar ajkú állampolgárnak!

Mint tudjátok, a jelenlegi helyzet kritikus. Törökország(aki a Ghost Army szövetség tagja) hadat üzent Bulgáriának. Ezzel egy időben Görögország is, ebből következtethető az, hogy ez egy előre megszervezett támadás volt a két ország részéről. Nekünk, magyaroknak KÖTELESSÉGÜNK kiállni Bulgária mellett ebben a szorult helyzetben. Ők is támogattak minket a nagyobb csatákban, mi sem fogunk másképp cselekedni. Csak bizony itt többről van szó, mint Bulgária vagy Magyarország, esetleg a GA vs TNW harca.

A Ghost Army megszegett egy pontot a megnemtámadási egyezményből(milyen irónikus, rögtön az elsőt), idézem az egykori lengyel elnök, RankPL által megírt paktum alapján:
1. GA countries does not DOW, RW or hit against TNW countries (Romania, Bulgaria, Hungary). Agreement is effective for 60 days.


(A teljes egyezményt, amit akkor 4 elnök megerősített és aláírt ide kattintva tekinthetitek meg).

Mindenki tisztában van azzal is, hogy egykor a TNW is megszegett egy megnemtámadási egyezményt, noha az nem volt eléggé nyilvánvaló, hiszen egyrészről aki megírta, nagyon intelligensen és okosan fogalmazott, tehát nem volt egyértelmű a dolog, másrészről NEM nyílt támadásról volt szó, hanem egy bizonyos RW-ről, ahol legfeljebb bizonyos mennyiségű sebzést lehetett belevinni egy adott csatába. Nos, ez sajnos valamivel több lett(talán pár százezerrel, de nem milliókkal), mert valamelyik játékos nem volt ezekkel a dolgokkal tisztában annak ellenére sem, hogy az elnök kiemelte: az adott ország RW-jébe legfeljebb csak ennyit lehet ütni, nem többet.

Mi volt az eredménye? Rögtön megvágni a magyarokat illetve az összes TNW országot, akik esetleg részt vettek az adott RW-ben horribilis mennyiségű aranybüntetéssel, földrésszel, gyárakkal stb. Húztuk a szánkat, de kifizettük a büntetést, miután nyilvánvalóvá vált, hogy valóban igazuk is volt, egy bújtatott és hülyén megfogalmazott pont miatt, ami mellett sokan elsuhantak, köszönhetően a jó fogalmazásnak.

DE! Tekintsünk egy pillantást a mostani helyzetre. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Ghost Army hibázott, sőt, RankPL el is ismerte ezt(kattints ide ,akit pedig érdekel a kommenthuszárkodás, esetleg unatkozik, az IDE kattintva elütheti az idejét). Természetesen a görögök és a törökök ugráltak, mint az ingyen kebabért a piacon, hogy pont mi beszélünk NAP szegésről, illetve hogy ez nem is volt NAP szegés, mert mi sem tartottuk be a kötelességünket.

Hogy mi volt a kötelességünk? Íme:

Hungary will give Black Coast Sea to Turkey.


Volt rá majdnem három hetük, hogy elfoglalják, az elnök ki is emelte, hogy ütni üthetünk, de átadjuk a régiót Törökországnak. És most persze eszükbe jut egy ilyen hülyeség, hogy mi nem tartottuk magunkat az ígértekhez, akkor ők miért tartanák magukat, aztán meg gondoltak egyet és hadat üzentek Bulgáriának, de Görögországgal közösen(aki egyébként tudomásaim szerint NEM tagja a Ghost Armynak).

És mi a helyzet most?

Mintha mi sem történt volna a NAP szegés ellenére, Törökország és Görögország végigsuhan Bulgárián, és mivel mi támogatjuk Bulgáriát, valószínűleg mi vagyunk a következő célpont is, aztán még ki tudja, aki épp nem szimpatikus nekik, azoknak hadat üzennek. Lengyelország ígéretet tett azzal kapcsolatosan is, hogy ebbe a háborúba NEM fog csatlakozni, NEM fognak ütni a magyarok ellen, mivel tartják magukat a NAP-hoz. Ettől függetlenül a többi háborúba ugyanúgy támogatni fogják a törököket, hiszen a szövetség kötelezi őket. Magyarán lófaszt sem ért az a paktum, amit RankPL kiadott, megírt. Ráadásul a legszebb az egészben az, hogy NAP szegés esetén NINCS FELTÜNTETVE A BÜNTETÉS(se arany, se régió, se semmi, mintha úgy álltak volna hozzá, hogy úgy sem lesz megszegve, mert annak kritikus következményei lehetnek rájuk nézve).

Tehát ez azt jelenti, hogy a Ghost Army visszaél azzal, hogy ők a nagyhatalom és ők bármit megtehetnek. Ha NAP-ot szegnek, miért fizetnének, hiszen a diktatúra elveivel élve vagy befogod a pofádat, vagy el leszel törölve

És jön a leglényegesebb kérdés: mi lesz most velünk?

A válaszom: külpolitika, külpolitika, külpolitika. Ez nemcsak rólunk szól, ez az egész szerverről és a játékos közösségről. Egyszer már bekövetkezett, és itt az ideje, hogy most sokkal nagyobb összefogással, sokkal nagyobb felkészültséggel vagy akár a meglepetés erejével élve, egy sokkal jobban összeszervezett szövetséggel ELTAKARÍTSUK A GHOST ARMY SZÖVETSÉGET A SZERVERRŐL! A Ghost Army most hatalmasat hibázott, mert olyan szintű sakk-mattot adott ezzel magának, hogy a játék egyértelművé válik. Egy újabb világháború egyetlen szövetség ellen, de most nem állunk meg addig, amíg a szövetséget szét nem bontjuk. Ha eljön az ideje és győzedelmeskedni fogunk, esküszöm, hogy az első pont az lesz, hogy:
1. A Ghost Army jelenlegi tagjai NEM alkothatnak újra szövetséget egymással.

Ahhoz viszont, hogy ez megvalósuljon, Én egyedül, illetve mi magyarok kevesek leszünk hozzá. A segítségetekre és a támogatásotokra is szükség van. Hamarosan elkezdem a külpolitikai részét a dolognak, ahol a szóban forgó elnököknek 3-4 különböző nyelvre lefordítva fogom továbbadni ezen információkat. Ha nem állítjuk meg őket most, akkor soha sem fogjuk, és a játék túlságosan egyoldalúvá fog válni.

Itt az ideje, hogy egyensúlyt hozzunk a játékba, itt az ideje annak, hogy minden országnak új lehetőségei legyenek, hogy tiszta lappal indíthassanak. Itt az ideje annak, hogy megtörjük ezt a semmitmondó diktatúrát és itt az idő arra, hogy a Ghost Army szövetséget megtörjük.

There will be no peaceful revolution!
No war without blood!
You can say I'm just a fool, that stands for nothing.
Well, to that,
I say you're a cunt!


Köszönöm, hogy végigolvastad. Ez nemcsak az Én érdekem. Ez a Te érdeked, a Mi érdekünk, a Suna szerver érdeke.

Baráti üdvözlettel és a Szebb Jövőnk reményében: Istenszabasu

Previous article:
[ENP] Hogy miért is csatlakozz hozzánk? (3 years ago)

Next article:
Az Új Trianon. (3 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Zuna | Deriva | Pandemia | Euforia | esim political game
Play on