Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


8
Star Wars ahogy én láttam (Fun)
Posted 6 years ago by
evolucio    
Report
Nagy várakozás fogadta az új Star Wars filmet, és valljuk be egy ideje a csapból is ez folyik. Én része voltam azon embereknek akik jegyet váltottak a 12. 18. éjféli 3D vetítésre.
Namármost én barátnőmmel mentem el, és igazából probléma az, hogy filmek terén nem igazán egyezik az ízlésünk. Nekem MARVEL, neki Péntek 13. Neki Jóbarátok, nekem Walking Dead. És még sorolhatnám. Ritka egyezések egyike a Star Wars.
Tehát elmentünk ketten, beültünk, megnéztük, és eljöttünk. Egyikünknek sem szokása a film után megbeszélni a látottakat, vagy kritikát mondani róla, de hazafelé sétálva az éjszakában finoman erre kanyarítottam a beszélgetés fonalát. Belevertük az 1 órás séta alatt a világegyetem összes szögét a koporsójába ennek a filmnek.
A történet
A 6. rész után vagyunk 30 évvel, in medias res kapunk egyből egy rövid akciójelenetet amiben kivégeznek egy falut, és a sárga asztrodroid elmenekül a fájllal, amit ezúttal nem a Birodalom, hanem az Első Rend akar megszerezni.


(R2-D2 balra, BB-8 jobbra)
A Birodalom és az Első Rend közt nincs érdemi különbség. Mindkét droid asztrodroid. Mindkettőbe elhelyeznek egy adathordozót, hogy az ne kerüljön az ellenség kezére, majd a droid elmenekül, hátrahagyva az emberét aki rábízta az anyagot. (Hm hm... Mintha valahol, valamikor már láttam volna ezt a filmet... Hm hm...) A fickót,akit elfogtak, és akinek a nevét sem tudom, megszökteti egy rohamosztagos, akinek elege van a sok hülyeségből, és együtt elkötnek egy TIE vadászt, amivel lezuhannak egy bolygóra, ami úgy néz ki mint a Tatooine. Csak nekem van deja vu-m?? o.O
Itt a fickó eltűnik, majd a rohamosztagos, akit elkeresztelt Finn-nek bekerül egy kis településszerű valamibe ahol találkozik a roncstúró csajszival, Rey-jel. Itt ragadnám meg az alkalmat a film FAILjára, ez volt az egyetlen amin nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevetni is lehet-e rajta.

Párbeszéd:"Csajszi (mondja BB-8-nak) - Ne aggódj, majd Finn hazavisz!
*Csajszi ránéz a srácra*
Csajszi - Mi a neved?
Srác - Finn."
Nyugodtan olvasd el még egyszer. És nem hazudok ezt a dialógust így adták le a moziban. Nem érdekel, hogy az eredetiben is így van-e, vagy csak a magyarok vágták félre a dolgokat. Itt lejön nekem kicsit az igénytelenség.

Innentől viszont szeretnék ugrálni mindenféle tekintetben a filmben.

A régi karakterek, ismerős elemek

Igen, nagyon szuper hogy Han és Chewbacca visszatér, de a film dobálja a nézőre a visszatérő elemeket, "Nézd, itt van a kedvedért a Millenium Falcon, sőt, még Han és Csuvi. Ejnye még mindig érdekel a film története és mögé akarsz nézni? Tessék itt van Leia, C-3PO és R2-D2. Naaaa légyszi hagyj már, ne akarj már belém látni, itt van Luke régi (V. epizód) fénykardja is csak szállj le rólam.

Tehát a film első 15 perce, esetleg nem mondható dögunalomnak, mert érdekes, hogy mi sül ki a dolgokból. A főgonosznak nem nevezhető, de sith, Kylo Ren egy félelmetes karakter a film elején/első felében kb. De a szinkronhangja borzalmas. Dührohamai vannak, majd a film felénél leveszi a maszkot és egy huszonéves kis nyápic gyerek kerül elő, olyan mint a Bosszúállókban Loki volt, csak kevésbé karizmatikus, és erős karakter. Ez a színészi munkának is köszönhető szerintem, hogy ennyire gyenge lett. Én annyira nevetségesnek tartottam a moziban, hogy azt hittem valami paródiát nézek...

De amint elfogytak a visszahozható régi jól ismert karakterek, ellaposodott a film. Harrison Ford alakítása vitte a filmet amennyire bírta, de ide több ilyen karakter kell. Egyszerűen a film 60%-a körül jártunk, amikor elő akartam venni a mobilt, hogy megnézzem, mennyi idő van még belőle nagyjából. Kerestem az egeret, hogy megnézzem a VLC-n, hogy mennyi van még hátra...

A történet tele van lyukakkal. Mint egy szivacs. Öntik bele a régi szer,eplőket, és az újakat is, de a régiek többnyire melléksze.replők, az újak pedig nem elég érdekesek.
Szituáció: A csajszi egy kocsma pincéjében megtalálja Luke Skywalker régi fénykardját, és amikor megfogja, látja a jövőt egy pillanatra. Ezz most komolyan mi?? Erre a tulaj mondja, hogy a kard nem mindenkinek nyílik meg, fedi fel magát, azaz csak 1 embernek. Ez egy kicsit hasonlít arra, hogy "A pálca választja a varázslót"

A csaj elrohan, az Első Rend halomra lő mindent. A csapatunk elmegy a lázad... akarommondani ellenállók bázisára, majd elindulnak néhány X-szárnyúval megsemmisíteni a Halálcsill... akarom mondani a "Starkiller" bolygót ami lényegében egy halálcsillag, csak most tettek egy kupakot rá, hogy ne tudjanak bedobni egy rakétát, és ne essen be az eső sem...
Soloék szó szerint fénysebességgel érkeznek a bolygóra, majd duli fuli csihi puhi, és miközben a fegyver a lázadó bázist célozza, és töltődik a nap energiájával, Han beszél a fiával, Kylo Ren-nel. Na igen, itt, a felén túl lőttem le a nagy poént, amit a film már 20 perc után elárul egy beszélgetésben, ami az Első Rendnél történik. A körülmények számomra nem teljesen tiszták, mármint az egyik résztvevő kiléte, csak tippelni tudok, így viszont nem szeretnék belemászni.
Tehát a film azt mondja, hogy: "szembe tudok nézni az apámmal, meg tudom ölni Han Solo-t" És igen, ez kb így hangzik el. Semmi utalás, mint az 5. részben volt, hogy amikor tényleg meg is teszi, ami az egész filmben a legkiszámíthatóbb volt, akkor meglepődjön a néző, hogy jéééé, Han volt az apja. Nem. Ehelyett Han odasétál, észhez akarja téríteni, közben Csuviék 3-an nézik őket, majd mivel a nyápicnak nem örül, hogy lehúzom a színészi játékát, hasbaszúrja Han-t.
Egyesek akik szintén véleményt írtak erről a filmről szerte a facebookon, volt aki azt mondta, nagyon drámai volt, és ő szinte elsírta magát. Nos NEM. Ezen nem lehet sírni. A film első felében elmondják, hogy Hannak meg kell halnia. Leia megmondja hogy beszéljen a fiával. Ergo tök felesleges volt kertelni, a néző tudta hogy ez fog történni. Nem volt semmi komoly, drámai beszélgetés, Han nyomott 2-3 mondatot, a fia 1 mondatot, majd hasbaszúrás és hm... ezek a szálak... Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de szinte kivétel nélkül minden fontosabb karaktert a barátja, a szerelme, az apja, vagy valami hasonlóan közeli hozzátartozója öl meg. Én ezt meguntam.

Menet közben a csajszi fogságba esik, és egyszercsak megszállja az erő, és a rohamosztagosokat sorra veri át az elmetrükkjeivel, menekül egy csillagrombolón. Közben a srác a bolygón Luke régi kardjával hadonászik. Azaz próbál. A csajszi pont akkor ér oda, amikor Kylo Ren legyőzte a srácot, és Rey hirtelen Jedi mester lesz, aki tudja használni az erőt, és forgatni a kardot annyira, hogy Luke Skywalker tanítványa nem tud vele elbánni. Menet közben kezd megsemmisülni a bolygó felszíne alatt a kép, a párbaj végén Rey marad álva, de Kylo Ren is életben marad. Finn a film végén kómában fekszik, Rey meg elindul megkeresni Luke-ot, akit meg is talál egy hegytetőn, nyújtja felé a kardját, majd olyan hosszú ideig néznek farkasszemet, hogy az operatőr megunta, és úgy döntött, nem forgatja tovább a kamerát kettőjük felett és vége a filmnek.

A kérdéseim, problémáim, amiket nem írtam eddig le.
- Hogy lesz Jedi mester Rey, hogyha láthattuk az előző trilógiákban hogy nem kis idő.
- Várom, hogy kiderüljön ki volt az a nagy ufófejű akire nem akartam kitérni.
- Miért nem bírt Luke megszálalni, vagy megmozdulni, pislogni, felemelni a kezét, vagy bármi komolyabb életjelet adni?
- Miért nem dolgozták ki a karakterek jellemét?
- Miért nem kapott semmi célt Rey, Finn és Kylo Ren? Mindhárom csak rohangál arra amerre jólesik és közben lövöldöznek ha úgy alakul. Nem derül ki, hogy komolyan mi motiválja őket. Nem tudunk semmi komolyat róluk, mindannyiukról csak egy kis morzsát kapunk, ami bőven nem elég a megértésükhöz.
- Az egész film kapkod, nincs jól kidolgozva, felépítve, nincs benne semmi drámai, vagy meglepő, minden jelenet kiszámítható, és így szenvedés az egész.

Az egész film egy fejvesztett rohangálás, senkinek semmi komolyabb célja, szinte csak unatkoznak és kergetik egymást. Lyukacsos az egész, például minek kellett bele egy, Hitlert imitáló beszéd a rohamosztagosoknak??
És mi az a szürkésfeketés fényes páncélos rohamosztagos?

Ki lehetett volna hozni belőle is többet, ugyanúgy az akciójelenetekből, mint a szer.eplőkből és az egész filmből.

Összességében ez volt a véleményem a filmről, nem mondom, hogy ne nézzétek meg, mert szerintem hiába rossz, ha más írta volna ezt a cikket, én akkor is terrorizáltam volna magam ezzel a filmmel
Írjátok le a véleményeteket a filmről, ha láttátok már, érdekel, ki hogy élte meg.

evolucio voltam és szép vasárnapot.Previous article:
AoE jövője - Future of AoE (6 years ago)

Next article:
[ENG|HUN] Do I feel lucky? (6 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Nexia | Luxia | esim political game
Play on