Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

 GreyEgon25


Redactor

163


26
Külpolitikai helyzet elemzése. #D1427 (Political)
Posted 9 months ago by
GreyEgon25    
Report


Sziasztok.

Éjjel ahogy megfigyeltem az eseményeket és beszélgettem a chaten, majd miután utánaolvastam egy két eseményeket, feltűnt egy pár dolog. Ezt szeretném most megosztani veletek. Előbb összefoglalnám amit már a legtöbben tudunk. Tartományunk Namíbia keményen háborúzik szomszédjaival, Zambiával és DK. Kongóval.


Ez csak egy példa az összecsapások méretéről.

Hozzátenném akik még nem tudják míg Zambia az Olaszok tartománya, DK. Kongóban az egyik legerősebb alakulat, a IX Rgt Col Moschin uralkodik. Itt Olasz és Görög befolyás is közrejátszik. Pár órája a Brazil elnök hadat üzent Namíbiának. A Brazilok már nem a The Move szövetség tagja hanem a Seven Deadly Sins (7ds) -é . Nem értem a stratégiát a Brazil elnök döntése mögött és még egyenlőre azt sem, hogy mennyire komolyan vehető ez az új szövetség. De remélem ezt a cikk végére kifürkészem. Ezen felül a Brazilok erős befolyás alatt állnak Jamaicának, ahol ugyanúgy egy erős alakulat uralkodik. Szóval. Namíbiát kényszerítik egy harmadik fronton is harcolni. Ezzel egy időben, a Suit Up szövetség bővül , felvették Zambiát, DK Kongót és Boszniát. Érdekes, hogy olyan országokat vettek fel aminek nincs túl sok sebzésük és részben tartományok. Itt szerintem egyértelműen politikai és nem katonai motivációból vették fel őket. Amikor ezt olvastam egy kicsit nyugtalankodtam. Ha még ez sem lenne elég, a Suit Up és a The North tegnap egy Napot kötöttek, helyesbítek, hosszabbítottak. Ezt összevéve szerintem egyértelmű az irány. Próbálnak minket vagy arra kényszeríteni, hogy Napot szegjünk, Namíbiát cserben hagyjuk, vagy Namíbiát tejesen eltöröljék, hogy egyenként szedhessenek minket szét. Akárhogy is legyen. Nyugtalanító az is, hogy a Suit Up, jobban mondva a Törökök az E-világ másik felén probálnak befolyást gyakorolni.


Béna rajzommal szerettem volna egyszerűsítve lebonyolítani a Namíb-Problémát. A vonalak az országok közti kapcsolatot vázolják fel. A rövidítések szerintem egyértelműek. Zöld szín a The North szövetséget jelképezi, míg a piros a Suit Up-ot és a kék a két szövetség közti Napot. Fekete az semmilyen szövetségek nem mutat. A nyilak az indítványozást mutatják és a „villámok” az országok közti háborúkat jelzik.

A javaslatom, hogy minél előbb reagáljunk a provokációkra. A legrosszabb amit most tehetünk, hogy nem teszünk semmit. Fontos lenne minél előbb szövetségeseket, másik szövetségek közt keresni, majd nyomásforrások után kutatni és a Nigrae Scloperatiis -nek is szükséges lenne ezen lépéseket megtenni. Nem elég gazdaságilag felkészülni a közelgő háborúra. Eleinte azt hittem, hogy szövetkezés lesz a The North ellen. De nem úgy tűnik. Úgy tűnik a sakktáblán a Suit Up megtette az első lépést és úgy döntöttek, hogy nem hagynak esélyt egy újabb háború elkerülésére. A mi Nap -unk lejártjáig van még 30 nap. Javaslom, hogy gyorsan de megfontoltan lépjünk, hogy ne induljunk egy háborúba hátrányból. Bebizonyosodott, hogy a Török geopolitikai érdek, hogy Magyarországot eltöröljék. Már az utóbbi háború előtt megpróbáltak minket szerződésekkel és egyezményekkel izolálni. Ezt akkor megakadályoztuk. De nem biztos, hogy ezúttal is lesz rá esélyünk, szóval kérem a kormányt, hogy ez ügyben mielőbb intézkedéseket indítványozzon.

A horizonton egy másik új szövetség is, amely szeretné meghódítani a világot. Az "Always Friends ". Hát őszintén erről a szöviröl nem tudok túl sokat mondani. Én sajnos nem vagyok még képes túl komolyan venni, akkor is ha a múltban a Grúzokkal és örményekkel jókat csatáztunk de ez az új szövetség szerintem sikertelennek minősül majd.


Fontos linkek:
ALLIANCES & NAPS day 1416 (Itt található az összes szövetség és Nap-ok)
[UPDATE] Seven Deadly Sins (7ds)
SUIT UP - UPDATE
Nap [The North - Suit up ]
Nigrae Sclopetariis Upgdate 2!!!
NAP: The Elite and Suit Up
Always Friends
Nap between ( Turkey , Egypt , Israel )


Hangsúlyoznám, hogy ez a cikk az én véleményemen/tapasztalatomon alapul amiben megpróbáltam objektíven összefoglalni, több cikk segítségével (amiket belinkeltem) a fontosabb eseményeket, így természetesen a cikkemben található információ nem kizárólag helyes. Ha esetleg valami fontosat kihagytam volna, stb. akkor ezt kommentben, vagy PM-ben szívesén megírhatjátok nekem.

Köszönöm a figyelmet,
G.Previous article:
Leköszönő. (9 months ago)

Next article:
[ENG] Panda Equipment. (9 months ago)


Comments (8)
15-09-2017 7:07:47
(9 months ago)


Kriszboss
nem olvastam el a cikket, nem is nagyon érdekel. csak beszólni akartam.
amit mindenképpen jobban csinál, mint egy két veterán, hogy magasabb lóra ült.

15-09-2017 5:54:54
(9 months ago)


eng pls

14-09-2017 20:06:25
(9 months ago)


Nem szoktam véleményt nyilvánítani ezentúl sem fogok! és nem etetek trollokat de most jó étvágyat!
Nem gondolod,hogy hablatymatyi valamit még is jobban csinál mint itt egyes veteránok?!!! nem akarok mutogatni na mindegy
(erről tudod mi jutott még az eszembe, anno nekem édesapám azt mondta, hogy ha nem tudsz érdemlegesen hozzá szólni a témához akkor inkább maradj csöndbe) serrath a troll


14-09-2017 3:16:26
(9 months ago)


Egyébként pedig még kb. annyi az újdonság, hogy Malawi "kiugrott" a Suit Up ellen vívott háborúból, de Brazília ellen még üt az oldalunkon. Ez a Suit Up stratégiája: egyenként felkeresi a szövetségi tagokat, és ajánlatot tesz nekik, hogy a többieket magukra hagyva "megmenekülhetnek". Ez az egyik leghatékonyabb módja egy szövi bedöntésének, hiszen a bennmaradtak között is aláássa a bizalmat. Minden bizonnyal ez vár a The Elite-re is, talán már dolgoznak is az ügyön.

(És végül: köszi a cikket, GreyEgon25 , jó látni, hogy valaki ide is figyel. )

14-09-2017 3:12:47
(9 months ago)


Jól jönne a hazai segítség a namíbiai csatákban. A brazil fonton pl. (ahol a magyar sebzés nem jelent NAP-szegést) a brazilokat még simán lenyomnánk, inkább a "badass" alakulat tankjaival gyűlik meg a bajunk. Mivel nekik drágább a sebzés (kevesen vannak, buffolniuk/tankolniuk kell), így ha jelentős magyarországi sebzés lenne a csatákban, akkor sokkal költségesebb lenne a megszállás: könnyebben elmenne a kedvük, jobb esélyeink lennének később egy NAP-ra. Szóval ez tipikusan olyan helyzetnek tűnik, ahol minden segítség jól jönne.

13-09-2017 21:08:22
(9 months ago)


hat, en a kisteso hasonlatot alkalmaztam, azota a sors fintorakent nagyteso ugyh en maradnek a tesonal...
szal sztem ne vidd tulzasba az "egyeztetest" csak siman segitsunk egymasnak
amugy Mo szepen segit nem aze mondom <3
o7

13-09-2017 20:18:09
(9 months ago)


Már folynak egyeztetések a szövetségben, amint van valami konkrétum ezügyben fogunk tájékoztatni. Egyébiránt annyiban kiegészíteném a cikket, vagyha tetszik inkább javítnám, hogy Namíbia -mint, ahogy a többi magyar lakta ország is- véleményem szerint nem a tartonámunyk, hanem önálló ország. Ezt, ha jól emlékszem Allium kifejtette már anno. És a jelenlegi kormány ekként is kezeli az összes magyar lakta országot.

13-09-2017 15:13:07
(9 months ago)


hablatymatyi cikket írt!New comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Primera | Secura | Suna | XIX | Xaria | agar new modes play new modes
Play on