Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

xExHUN


Redactor

21


18
Útmutató részvénytársaságokhoz (Fun)
Posted 1 year ago by
xExHUN    
Report


Sziasztok!
Ez a cikk egy kis útmutató lesz a Részvénytársaságokhoz

Kezdjük is néhány alap rövidítéssel, amiket használni fogok:
RT- részvénytársaság
SC- Stock Company (szintén részvénytársaság)
CEO- vezérigazgató

A játékban bő két év elteltével vezették be a részvénytársaságokat. A részvénytársaságonak számtalan cége lehet, bármely országban, és bárhol tehet ki a termékpiacra és a pénzpiacra ajánlatokat. Az adózás rájuk is vonatkozik, de hasznos tulajdonságuk, hogy “székhelyük áttelepíthető”, vagyos kérvényezhetik a nemzetiség megváltoztatását, amit az adott ország kongresszusa szavazhat meg vagy uatsíthat el, így piacról piacra ugrálhat, kikerülve az adott piacra vonatkozó import adókat. A társaság élén a CEO áll. A társaság részvényeket bocsát ki, melyeket megvásárolván részvényesekké válunk. A részvények függvényében osztalék kibocsátásakor mi is részesülünk a vállalat profitjából. A cégeket a cégpiacról lehet megvenni. Vásárlásukkor lehetőséged lesz olyan RT-hez hozzárendelni, melynek te vagy a CEO-ja.
Hasítás:

Hasítani akkor szoktunk, ha nem vagyunk megelégedve a részvényeink mennyiségével, ezért megduplázzuk őket. Legjobban akkor éri meg, ha 100%-át birtokoljuk a részvényeknek. Hasításkor csökken a részvények értéke.


Osztalékfizetés:

Az "Igazgatói felület"-en lehet osztalékfizetést kezdeményezni. A CEO beállíthatja a teljes kifizetendő osztalékot. Ekkor egy javaslat indul. amit a részvényesek megszavazhatnak. Nincs meghatározva hogy hány ilyen szavazást lehet kezdeményezni.

Részvénykibocsájtás:

A CEO kiadhat egy kibocsátási szavazást. Beállítja a kívánt részvénymennyiséget és a kívánt kibocsátási árat. Ezek a megszavazott áron kikerülnek a piacra, ha átmegy a javaslat. Ha a CEO az árat változtatni akarja, megvan a lehetősége a szerkesztésére. Ekkor egy új javaslat indul, amire szintén szavazni kell.

RT létrehozása:

A My Places> Shares (Dolgaim>Részvények) menüben lehetőséged lesz RT-t létrehozni.50 Gold
az RT létrehozásának költsége, emellett szintén 50 a kezdőtőke, ami az RT számláján landol. Az RT létrehozó játékos autómatikusan annak Vezérigazgatójává válik.

Részvénytulajdonosi törvények:

A panel 2 lehetőséget fog adni. Az első a bizalmi szavazás (sack proposal), mely 0,25 goldba kerül és vele leváltható a jelenlegi CEO vezérigazgató, ha a tulajdonosok túlnyomó többsége támogatja a leváltást (CEO is szavazhat). A második a vezérigazgató kinevezése (propose CEO), mellyel a CEO megüresedett helyére választható új CEO a részvénytulajdonosok közül.Vásárlás, eladás

A cégben lesz egy speciális hely, ahol megjelenítheted saját és tulajdonostársaid ajánlatát és módosíthatod sajátod.
Veszélyes dolog beleugrani egy olyan üzletbe, amit nem hozzáértők vezetnek, így mindig győződj meg arról, hogy a részvénytársaság, ahol részvényt vásárolnál, hozzáértő kezekben van!

Átverések

Az átveréseket (minden olyan tevékenység, mely az RT kifosztásához járul hozzá az e-sim egy külön, súlyos törvénnyel fogja büntetni. Több olyan eset volt, amikor a CEO lenyúlta társaság pénzét úgy, hogy kirakta a terméket vagy a valutát/goldot a piacra alcsony áron és azonnal felvásárolta azt.

Mit tehetsz azért, hogy ne veszítsd el az RT-det?

-Fontos hogy minden nap fent legyél. Inaktív CEO-t könnyű leváltani.
-Birtokold a részvényeknek minimum 50-51%-át, így biztosan meg tudod akadályozni a leváltásod
-Légy becsületes, ne lopj az RT-ből. Lopásért ki is tilthatnak, így nem csak az RT-t, hanem magát a karakteredet is elveszíted.

FAQ

Lehet RT-t venni?

RT nem lehet venni, csak alapítani. De viszont ha szeretnél olcsón RT-hez jutni, csak keress egy olyat, aminek inaktív a CEO-ja (esetleg kitiltották), szerezz néhány részvényt, váltsd le a CEO-t, választasd meg magad

Kapok XP-t a szavazáskor?
Nem.

Hogy rakhatok egy céget az RT-mbe?
A cégpiacon, aukción lesz lehetőséged vásárolni vagy egy meglévőt adományozni a “donate company” opcióval a Részvénytársaság oldalán. (ezen kívül pénzt is adományozhatsz ilyen módon az RT-nek)

Hogy adhatom el részvényeim?
Bármilyen áron, amin te akarod, eladhatod, módja feljebb.

Mennyire biztonságos a modul?
Semmi sem tökéletesen biztonságos, de egy újonnan bevezetendő törvénnyel meg fogják akadályozni azt, hogy a CEO lopjon az RT-kből. De attól még legyél óvatos.

Hogy vehetek meg egy ilyen céget?
Nem lesz olyan opciód, mint a normál cégeknél. De megveheted a részvények többségét és ezáltal CEO-ként irányíthatod tovább


Remélem segítettem ezzel a cikkel azoknak, akiknek szükségük van rá

És elnézést kérek, hogy a cikk nem egy művészeti alkotás, de a csicsázás nem az erősségem
+azért is, hogy az igazgatói felületet nem tudtam részletesebben bemutatni, de sajnos jelenleg nem vagyok CEO, az ideiglenes szereverekébe meg már nem tudom megnézni


Üdv:
xExHUNNext article:
Építsünk a semmiből országot! (2 months ago)


Comments (5)
24-03-2017 20:47:24
(1 year ago)


asdfasdfa

20-03-2017 15:25:55
(1 year ago)


Alap tőke 50 Gold
és a részvények eladásából is összejöhet még egy kevés

20-03-2017 14:16:41
(1 year ago)


Igen igazad van csak ehhez sok tőke kell

20-03-2017 6:49:04
(1 year ago)


Ehhez a kommenthez annyit fűznék hozzá, hogy van egy kockázatosabb lehetőség is: a monetary.
Csődbe menő országok pénzének felvásárlása, majd a gazdasága erősödtével való visszajuttatása az emberekhez. (pl: felvásárolsz 500 IEP -et 15 Gold -ért, majd pár nap/hét/hónap múlva eladod nekik, akár 20, 30, 40 Gold -ért.

19-03-2017 23:09:36
(1 year ago)


Ehhez a cikkhez még annyit fűznék hozzá, hogy az Rt-vel 3 féle módon lehet érvényesülni ( mint a karaktereknél is). Cégezel termelsz és eladsz. Devizákkal kerekedhetsz nagy tételben. Ált 1-5 % a nyereség átváltásnál, vagy import export vállalkozás. Az utóbbinak van szinte komoly hozama(háború előnyben), ha eltudod adni a leggyorsabb kipörgése, de mondjuk 1000 fegyveren fogsz 4 aranyat pl, de nem kell foglalkoznod senki ember fiával

Hasításnál igen esik a részvények árfolyama, de a cégérték nem változik. Valamilyen szinte jó ha nyitott Rt-t csinálsz, ha sok a részvény mert több mindenki tud venni alacsonyabb áron. Pl 10 goldért én sem szívesen vennék részvényt

New comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Tickets | Primera | Secura | Suna | Xaria | WW2 | XIX | agar new modes play new modes
Play on